Plave golubice ubedljivo savladale zemunsku Slogu

Fudbalerke ŽFK Spartak su na Gradskom stadionu u Subotici ubedljivo savladale ekipu Sloge sa 5:0. Rezultatskom debaklu gošći iz Zemuna, u mnogome su presudila dva brzo postignuta gola.

Prvi gol je primljen u trećoj minuti, nakon što je Sara Pavlović izvela korner, a Anastasija Ćirić iz neposredne blizine loptu ubacila u mrežu. Drugi gol postigla je Isidora Vučković šutom sa ivice šesnaesterca u 6. minuti. Nakon ovoga je Sloga konsolidovala svoje redove i posvetila se defanzivi. Samo je isturena Milica Popović nekoliko puta pokušala da ugrozi gol Spartaka, ali bez većeg uspeha, jer su Isidora Vučković i Violeta Slović blagovremeno osujećivali njene pokušaje, osim u 40. minutu kada je Popovićeva uspela da se probije i šutira, ali je lopta za malo prošla pored stative.

U 31. minutu Sara Pavlović je izvela korner, a Anastasija Ćirić je svoj drugi gol glavom sprovela u mrežu. Drugo poluvreme je bilo bleda kopija prvog dela igre, monotona i nedovoljno uzbudljiva igra, a vredna pomena su dva gola postignuta neposredno pred završetak meča. Na 4:0 povisila je Alina Baka u 87. minutu, a konačnih 5:0 postigla je Živana Stupar u 90. minuti igre.

Prva dva kruga u 14 kola liga takmičenja su završena. Predstoji treći završni krug takmičenja koji će se obaviti u 6 narednih kola – u plej-ofu i plej-autu. U plej-ofu, u borbi za šampionsku titulu, uz Spartak će se takmičiti Crvena zvezda, TSC i Sloga.