Odbojkašice Spartaka upisale su drugu pobedu u sezoni

Proteklog vikenda odbojkašice Spartaka gostovale su ekipi Novog Sada u Vojvođanskoj prestonici gde su ostvarile pobedu sa 3:0. Na startu prvog seta igralo se sa mnogo grešaka a golubice su povele sa 5:3 u prvom setu nakon as servisa Matićeve. Uspele su domaće da odgovore i nakon dva vezana uspešna bloka preokrenu na 9:8.

Prednjačila je u dobroj igri Hernandez. Usledio je period igre gde je rezultat često bio nerešen a igralo se poen za poen. Više koncentracije, sreće, spretnosti u finišu prvog seta imale su odbojkašice Spartaka koje poenom Kocićeve  dolaze do prednosti od 20:18. Nakon toga usledio je blok Baić a nakon toga i dva vezana poena Pavlovićeve za vođstvo u setovima od 1:0 a prvi set završen je  sa 22/25. Drugi set je doneo nekoliko serija poena na obe strane. Spartak je poveo sa 5:1 zatim su domaće poravnale na 9:9.

Morao je trener golubica nakon serije Novosađanki da zatraži tajm aut. Nakon bloka Šipićeve golubice su imale novu prednost od 4 poena, 14:18 da bi odbojkašice Novog Sada prišle na 17:18. Usledila je tada serija Spartaka zahvaljujući raspoloženoj Kocić koja je ujedno bila i najbolji poenter subotičanki na ovom meču. Kocić donosi set loptu a  kapitenka Matić  realizuje prvu za prednost Spartaka od 2:0. Nije bilo velike razlike ni u trećem setu. Subotičanke su imale početnu prednost zatim su domaće poravnale na 10:10. Opet se igralo u serijama. Videlo se koliko su ekipe zapravo ujednačene. Poenom Matićeve i sa dva vezana bloka Kocićeve „golubice“ su povele sa 18:14.

Hernandez prekida seriju, ali su nastupili uspešni blokovi Subotičanki preko Jekovićeve i Matićeve a zatim i as servis Kocićeve za visokih 22:16. Poslednji poen na meču bio je delo Petrovićeve iz Novog Sada koja je loptu poslala u aut i to je bio poslednji poen u trećem setu. Sledeću utakmicu ekipa ŽOK Spartak igra na domaćem terenu u Hali Sportova a protivnik će im biti ekipa Željezničara iz Pančeva.

Novi Sad: Hernandez 18, Kindelan 10, Petović 9, Vujović 2, Filipović 2, Skočajić 4, Joldić (libero), Mihajlović, Kukić, Marinković.

Spartak: Pavlović 9, Jeković 9, Kocić 19, Matić 12, Baić 2, Šipić 7, Ivković (libero), Korolija 3, Grubanov, Radonjić, Vukmanov, Žigić (libero)