Odbojkaši Spartaka plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije

U petak, 07. oktobra u nešto ranijem terminu zbog zauzetosti Hale Sportova, u okviru Kupa odbojkaši Spartaka odigrali su prvu zvaničnu utakmicu u novoj sezoni, a protivnik je bila ekipa Takova iz Gornjeg Milanovca.

Kako su najavili iz domaćeg tabora, trebalo je da bude veoma teška utakmica, ali suprotno tome Spartak je slavio veoma ubedljivo sa 3:0 i tako se plasirao u četvrtfinale Kupa.

Spartak: Milović, Mašulović 12, Jungić 10, Tomčić, Peić, Lečić 1, Vulikić 3, Suvacki, Šebek, Khan, Dulić, Lončarević, Pavlović 10, Tumbas 18.

Takovo: Dustinac 7, Ćorić 3, Jestrović 1, Gavrilović 13, Terzić 4, Polomac, Medan 1, Bekrić 7, Petrović, Aleksić, Janković 1, Ćosović, Caluković.

U prvom setu samo na početku bila je mala neizvesnost, ali nakon toga poenima novajlije Mašulovića i Tumbasa Spartak dolazi do ubedljivog rezultata 24:16. Posle toga gosti su prišli preko Gavrlovića, ali na kratko jer se set završava njihovom greškom 25:20, u korist Spartaka. U drugom setu viđeno je jedino vođstvo gostiju, ali to je bilo veoma kratkog maha, nakon toga poenima Jungića i sjajnom odbranom libera Milovića, Spartak se odlepljuje i Pavlović igra veoma dobro na prvi tempo, te je ovaj set završen ubedljivo sa 25:15.

U trećem setu Spartak je konstantno vodio, ali ne mnogo jer nisu uspevali da se odlepe malo zbog svojih grešaka, malo zbog dobre igre gostiju. Domaći trener Ivica Jevtić dao je šansu i drugim momcima u ovom meču, a prvi put domaći uspevaju da se otrgnu na 18:15. Gosti traže tajm aut, ali to nije pomoglo, te se meč završio poenima Mašulovića, čime je Spartak obezbedio učešće u četvrtfinalu kupa Srbije.