Odbojkaši Spartaka ostvarili petu pobedu u prvenstvu

Petu prvenstvenu pobedu odbojkaši Spartaka ostvarili su u Winer štediša Super ligi za sezonu 2022/23, kada su u petak, 09. decembra ugostili ekipa Karađorđa iz Topole. Spartak je u ovaj meč ušao kao veliki favorit, ali zbog lošeg zdrastvenog biltena slika je ipak bila malo drugačija.

Odbojkaši nisu igrali prethodne dve nedelje zbog bolesti koja je zahvatila pola tima, a Pavlović se još uvek nije oporavio od iste. Prvi set dobila je ekipa iz Topole sigurnom igrom, iznenadivši sve prisutne u Hali Sportova. U jednom momentu prednost Topole u prvom setu bila je 12:21, pa su se na pogon Jungića domaći malo približili, ali ništa više od toga. Prvi set završen je rezultatom 25:19, a poslednji poen za goste ostvario je Duduj, a nakon izgubljenog seta Spartak je znatno zaigrao bolje. Posle početne prednosti Karađorđa od 2:0, ubrzo su domaći preokrenuli na 3:2. Sredinom seta nanizali su neverovatnu seriju od 11:0 i nakon 6:4 stigli do velikih 17:4. Razigrao se Omar, a uz njega i Khan koji je zabeležio uspešan napad za vodstvo od 20:7. Omar donosi set loptu na 24:14, da bi drugu iskoristio Lečić za poravnanje u setovima na 1:1.

Rezultatski najneizvesniji je bio treći set. Ekipe su se smenjivale u vodstvu, a rezultat je često bio nerešen. Karađorđe je poveo sa 6:4, zatim je Spartak poravnao na 6:6. Gosti su ponovo imali prednost od 12:10, da bi Subotičani greškama protivnika preokrenuli na 13:12. Spartak je tek u finišu seta uspeo da se rezultatski odvoji. Nakon 20:19 Omar je izveo uspešan napad za 21:19. Greškom Nadeždina te uspešnim as servisom Pavlovića i poenom Khana, Spartak je stigao do set lopte za 24:19. Duduj prekida seriju domaćina, ali samo na kratko jer nakon servis greške Bekrića Spartak došao u vodstvo od 2:1 u setovima.

Spartak je dominirao u četrvtom setu, nametnuli su svoj ritam od samog početka, te nakon 1:1 nanizali uspešnu seriju za prednost od 8:1. Goste su rezultatski održavali Simić i Bekrić, čijim poenima su smanjili prednost subotičana na 9:6. Ekspresno su odgovorili Subotičani i  stigli do velike prednosti od 22:9. Omar donosi meč loptu, a golubovi su prvu meč loptu iskoristili na grešku gostiju i tako slavili sa 3:1. Odbojkaši Spartaka su na skoru 5 pobeda i 3 poraza u ovoj tekućoj sezoni, a naredni meč plavi golubovi igraće u Ljigu protiv istoimene ekipe, koji nema nijednu pobedu u 10. kolu i tek osvojen jedan bod i ubedljivo drži začelje tabele.