Neizvesnost do kraja sezone

Spartak DOO – Mašinac 3 : 2 (0:1)

Završetak takmičarske sezone se bliži kraju, a neizvesnost jedina vlada ko će zauzeti drugu poziciju. Naime, na tabeli plej-auta svoje pozicije su zacementirali vodeća Vojvodina i fenjeraš Zvezda B-2018. Glavna bitka se vodi za drugu poziciju između niškog Mašinca i subotičkog Spartaka DOO. Trenutna razlika je bod prednosti za Subotičanke.

U poslednjem 4. kolu, odigranom u Subotici, nakon borbene i rezultatski neizvesne utakmice, Spartak DOO je ostvario pobedu i zamenio mesto na drugoj poziciji sa ekipom Mašinca. Ali ništa nije odlučeno. U naredna dva kola vodeća Vojvodina će na svom terenu ugostiti i Mašinac i Spartak DOO. Ishodi protiv Vojvodine će odlučiti kojoj ekipi, Spartaku ili Mašincu, će pripasti drugo mesto na tabeli.

Mašinac je golom Milijane Pavlović poveo neposredno pred završetak prvog poluvremena. U nastavku su Subotičanke golom Olivere Arsenin uspele da poravnaju rezultat, a ubrzo je gol Jelene Šever doveo do prednosti domaće ekipe od 2:1. Nišlijke se nisu predavale i Tijana Popović je u 78. minuti poravnala rezultat na 2:2. U sudijskoj nadoknadi vremena rezervista Maša Ninković je postigla pogodak i Subotičankama donela dragocena 3 boda.