Na košarkaškom turniru “3×3” najbolja ekipa “AK Sekulić”

Na Paliću je proteklog vikenda održan košarkaški turnir A kategorije “3×3”, u okviru “Roda 3×3” Prvenstva Srbije, na kojem je učestvovalo 11 ekipa u seniorskoj, četiri u juniorskoj i četiri ekipe u konkurenciji juniorki.

Kako je istakao Ozren Simjanovski, koordinator Vojvođanskog košarkaškog saveza “3×3”, turnir pripada A kategoriji takmičenja i najveći je u rangu kada je basket u pitanju, a predstavlja kvalifikacioni turnir čiji pobednik dobija direktnu kartu za finale. “Meni je veliko zadovoljstvo da možemo da prikažemo naš Palić u jednom sportskom duhu, pogotovo u sportu u kojem smo jedna od vodećih velesila. Vodeći organizator ovog turnira je Košarkaški savez Srbije, koji je očigledno Suboticu prepoznao kao rasadnik i plodno košarkaško tlo i na tome im veliko hvala”, dodao je Simjanovski.

“Veoma smo zadovoljni što je na takmičenje došlo toliko dobrih ekipa i pokazalo se da je turnir zaista bio jak. Želimo da se zahvalimo ŽKK “Spartak” što je doveo svoje predstavnice da nas pojačaju sa programom”, rekao je Milan Cvrkušić, lokalni organizator turnira.

U juniorskoj konkurenciji najbolja je bila ekipa „Mesari“, koji su rezultatom 17:12 bili bolji od ekipe „Subak Jugovići“, dok je u seniorskoj pobedila ekipa „T1“, koja je tim “T2” savladala sa 14:11. U muškoj seniorskoj konkurenciji pobedu je odnela ekipa “AK Sekulić”, a za njima su bili “Wuxihuishanne” i “Mrčajevci”.