Mlade golubice igraju sve bolje (Spartak DOO – TSC 3:3)

Komšijski derbi započeo je žestoko i bez uvodnog opipavanja snaga. Već u 8. minuti, na prohladnih 11°C, usledio je hladan tuš za domaću ekipu. TSC je stekao gol prednosti, a golu je prethodila brza kombinacija Belovan-Trbojević, pa je lopta stigla do Milice Andrić, koja mudro lobuje Nikoletu „Ninu“ Praštalo pošto joj je ova istrčala u susret. Nije se dugo čekalo na drugi pogodak.

Ivana Trbojević je u 24. minuti iskoristila grešku Golubica, prihvatila loptu i topovski je zakucala u mrežu. U drugom poluvremenu domaćim igračicama se ukazao tračak nade u povoljan rezultat. Monja Jošić je poentirala u 54. minuti i smanjila rezultat na 1:2. Da sa gošćama nema šale pokazao je 58. minut kada TSC povećava prednost na 1:3. Ivana Trbojević je izvela korner sa leve strane i loptu kao na tacni poslužila do Željke Belovan koja je iz neposredne blizine, unutrašnjom stranom stopala, loptu poslala pod prečku.

Na sličan način je rezultat smanjen na 2:3, u 70. minuti. Marija Rajić sa oko 30 metara izvela slobodan udarac, loptu poslužila pravo u noge Milici Maljković koja unutrašnjom stranom stopala loptu ubacuje u mrežu. Poslednjih dvadeset minuta mlade Golubice su preuzele sve konce igre u svoje ruke i gostujuću ekipu sabile na njihovu polovinu terena. Pogodile su Golubice dva puta prečku. U tom periodu Anđela Vešić je bila na velikim iskušenjima. Ofanziva Golubica se na kraju isplatila. Anđela Marković je u 85. minuti uspela da poravna rezultat na 3:3. Asistirala je Monja Jošić primivši loptu na grudi i odmah je na kratko prosledila ustranu. Na loptu je u punom trku natrčala Markovićeva i preciznim šutom poslala u mrežu.

Domaća ekipa u celini je igrala kompaktno, pa je teško izdvojiti jednu igračicu i proglasiti je za najbolju. Zapaženu i korisnu igru u domaćoj ekipi prikazale su: Georgina Pataki, Anđela Marković, Monja Jošić, Milica Maljković i Aleksandra Gajić.