SportSubotica danas

Medalje za veslače VK “Palić”

Medalje za veslače VK “Palić”

Članovi Veslačkog kluba Palić učestvovali su na prvoj regati pod nazivom “Prvi Kup Srbije”, koja je održana 01. aprila u Beogradu. Uprkos lošem vremenu, veslači Palića su uspeli da pokažu svoje umeće. Laura Malatinski osvojila je zlatnu medalju u disciplini skif za pionirke, Vladeta Mihajlović i Aleksa Neorčić, zlatnu medalju u dubl skulu za pionire, dok se Teodora Blagojević okitila srebrom u skifu za kadetkinje.

Na petom mestu su završili Ivan David i Mark Gorotva u juniorskom dubl skulu, a ekipa u kadetskom četvercu u sastavu Novak Nikić, Andrej Vuksan, Luka Pragai i Ivan David je takođe završila trku na petom mestu. Istovremeno, u Beogradu je održana i izborna trka za kvalifikacije za učešće na Evropskom juniorskom prvenstvu. Sergej Čipak je sa kolegom Lazarom Živanovićem iz VK “Smederevo” uspeo da izbori plasman na Evropskom juniorskom prvenstvu 2023. godine, a ovaj juniorski dubl imaće priliku da se takmiči sa najboljim evropskim reprezentacijama 20. i 31. maja u francuskom gradu Briv-la-Galliard.

Nakon izbornih trka, ovaj dubl je imao i kontrolnu regatu, te je proteklog vikenda učestvovao i u najznačajnijoj regati u regionu “Croatia Open” u Zagrebu.

Na jednoj od najbolje uređenih regatnih staza na Balkanu, srpski dvojac se oba dana takmičio u disciplini dubl skul za juniore, prvog dana su osvojili zlato, dok su drugog dana u cilj ušli na drugom mestu. Osim Sergeja Čipaka, na Croatia Open-u su učestvovali i pionirka Laura Malatinski, koja je u disciplini dubl skul za pionirke uspela da osvoji bronzanu medalju, u posadi sa Natašom Kojčić iz VK Begej iz Zrenjanina. Drugog dana takmičenja, Laura je u disciplini skif za pionirke završila trku na petom mestu, a naša kadetkinja Teodora Blagojević u disciplini skif završila kvalifikacionu trku na četvrtom mestu, što nije bilo dovoljno za plasman u finala. U aprilu su zakazane još dve regate, Prvo kolo omladinske lige Srbije i Beogradska internacionalna regata. U VK Palić očekuju uspešan nastup veslača i na ovim regatama, dok će se reprezentativac Sergej Čipak pripremati za nastup na Evropskom juniorskom prvenstvu pod budnim okom selektora Aleksandra Ivkovića.