Medalje za veslače VK “Palić”

Medalje za veslače VK “Palić”

Članovi Veslačkog kluba Palić učestvovali su na prvoj regati pod nazivom “Prvi Kup Srbije”, koja je održana 01. aprila u Beogradu. Uprkos lošem vremenu, veslači Palića su uspeli da pokažu svoje umeće. Laura Malatinski osvojila je zlatnu medalju u disciplini skif za pionirke, Vladeta Mihajlović i Aleksa Neorčić, zlatnu medalju u dubl skulu za pionire, dok se Teodora Blagojević okitila srebrom u skifu za kadetkinje.

Na petom mestu su završili Ivan David i Mark Gorotva u juniorskom dubl skulu, a ekipa u kadetskom četvercu u sastavu Novak Nikić, Andrej Vuksan, Luka Pragai i Ivan David je takođe završila trku na petom mestu. Istovremeno, u Beogradu je održana i izborna trka za kvalifikacije za učešće na Evropskom juniorskom prvenstvu. Sergej Čipak je sa kolegom Lazarom Živanovićem iz VK “Smederevo” uspeo da izbori plasman na Evropskom juniorskom prvenstvu 2023. godine, a ovaj juniorski dubl imaće priliku da se takmiči sa najboljim evropskim reprezentacijama 20. i 31. maja u francuskom gradu Briv-la-Galliard.

Nakon izbornih trka, ovaj dubl je imao i kontrolnu regatu, te je proteklog vikenda učestvovao i u najznačajnijoj regati u regionu “Croatia Open” u Zagrebu.

Na jednoj od najbolje uređenih regatnih staza na Balkanu, srpski dvojac se oba dana takmičio u disciplini dubl skul za juniore, prvog dana su osvojili zlato, dok su drugog dana u cilj ušli na drugom mestu. Osim Sergeja Čipaka, na Croatia Open-u su učestvovali i pionirka Laura Malatinski, koja je u disciplini dubl skul za pionirke uspela da osvoji bronzanu medalju, u posadi sa Natašom Kojčić iz VK Begej iz Zrenjanina. Drugog dana takmičenja, Laura je u disciplini skif za pionirke završila trku na petom mestu, a naša kadetkinja Teodora Blagojević u disciplini skif završila kvalifikacionu trku na četvrtom mestu, što nije bilo dovoljno za plasman u finala. U aprilu su zakazane još dve regate, Prvo kolo omladinske lige Srbije i Beogradska internacionalna regata. U VK Palić očekuju uspešan nastup veslača i na ovim regatama, dok će se reprezentativac Sergej Čipak pripremati za nastup na Evropskom juniorskom prvenstvu pod budnim okom selektora Aleksandra Ivkovića.