Mašinac - Spartak DOO 1:0

Mašinac – Spartak DOO 1:0

Najneizvesniji ishod utakmice u plej-autu očekivao se na Delijskom visu, na stadionu Mašinca. Za konačan skor, pri kalkulisanju, u opticaju su bila sva tri moguća ishoda. Spartak DOO se nadao makar podeli bodova, a Mašinac celom iznosu. Imale su fudbalerke Mašinca blagu terensku inicijativu, bile su češće na polovini gostujuće ekipe, a samim time imale i više izglednih prilika, ali ih nisu iskoristile zbog dobro postavljene odbrane i solidnih intervencija Dajane Mihajlović.

Međutim, ni fudbalerke Spartaka DOO nisu ostajale dužne i nisu dozvolile da budu u podređenom položaju. Pravile su česte izlete do gola Vanje Stanković, ali se videlo da im nedostaje povređena Monja Jošić, da se napad završi na efikasan način. Ni u drugom poluvremenu borbenost ekipa i želja za pobedom nije oslabila. Iz jedne poluobećavajuće prilike fudbalerka Spartaka DOO je napravila nesmotreni prekršaj, što je bilo dovoljno za najstrožu kaznu. Kapitenka Mašinca, iskusna Kristina Krstić, rutinski je loptu poslala u mrežu za 1:0. Nažalost, golmanka Spartaka DOO pokazala je slabost kakvu pokazuje većina domaćih čuvarki mreže. Nije ni pokušala da odbrani penal već je loptu samo propratila pogledom.

Ovom pobedom Mašinac je učvrstio svoju poziciju u odnosu na Spartak DOO koji zaostaje pet bodova. Poslednja na tabeli, ekipa Zvezda B-2018, ima zaostatatak od šest bodova iza Spartaka DOO. U drugom kolu plej-auta, Spartak DOO na svom terenu čeka prvoplasiranu Vojvodinu.