Košarkaši Spartaka sa poenom razlike slavili na domaćem terenu

U derbiju 26. kola ADMIRALBET lige, a verovatno i čitavog prvenstva, košarkaši Spartak Office shoes-a ostvarili su pobedu koja ih ostavlja u borbi za prvo mesto.

U nadasve uzbudljivoj utakmici, savladali su ekipu Zlatibor Gold gondola sa poenom razlike, 92:91. U ambijentu Hale sportova koji je podsetio na zlatno doba ovdašnje košarke, meču je prisustvovalo blizu 3 hiljade gledalaca, gostujuća ekipa je bolje otvorila meč. Vodili su sve do 13. minuta, kada je trojkom Hardija Spartak došao do prvog vođstva. Druga deonica protekla je u potpunoj dominaciji subotičke ekipe koja je na odmor otišla sa plus 11 (56:35). U 26. minutu semafor je pokazivao 66:50 za domaće, a onda je usledila “žuta” minuta koja je u ovom slučaju trajala tri puta duže.

Gosti su se vratili u meč serijom od 0:13 posle šest zaredom izgubljenih lopti domaćih, a u poslednjoj četvrtini Spartak se ponovo odlepio na plus 8 (90:82), ali su gosti uspeli da se vrate kao feniks iz pepela i da povedu 90:91. Danilović je izborio tri bacanja, ali mu je ruka zadrhtala i ubacio je samo jedno za izjednačenje. Gosti promašuju, Bojić hvata loptu i biva fauliran. Postiže jedan poen što će se ispostaviti kao pobedonosni, obzirom da gosti za 9 sekundi nisu uspeli da poentiraju.

Igrač Zlatibora Marko Tejić i trener Strajin Nedović su pohvalili ambijent u Subotici, rekavši da ova predstava vraća veru u košarku, a Nedović je istakao da je nerealno da je njegova ekipa postigla 14 trojki, a da je izgubila. Kapiten Predrag Prlja se zahvalio publici što je došla u ovolikom broju i dodao baš kao i trener Lukajić da ostaje žal što protivnik nije pobeđen sa 6 poena razlike, što bi omogućilo Spartaku da osvoji prvo mesto. Ovo je bila osma uzastopna pobeda Spartaka od kako je ekipu preuzeo Željko Lukajić, a u narednom kolu obe ekipe gostuju. Subotičani idu na megdan užičkoj Slobodi, a Zlatibor ide u Kraljevo.

Spartak Office Shoes: Hardi 8,  Jugović 7,  Ilkić, Prlja 9 (5 skokova), Dodić, Milisavljević 4 (7 skokova), Bojić 18,  Danilović 12, Sokolović 21 (6 asistencija), Barna 5, Gazibegović 2, Cvetinović 6.  Kod gostiju Đukanović 22 i M. Tejić 16 poena.