Izabrano novo rukovodstvo ŽFK Spartak

Ženski fudbalski klub Spartak je 04. decembra održao godišnju Skupštinu. U radnom delu sednice predsednik Zoran Arsić je podneo iscrpan izveštaj o aktivnostima kluba za mandatni period od 2018. do 2022., koji se odnosio na takmičarske rezultate svih selekcija na domaćim terenima, kao i izveštaj o rezultatima na međunarodnoj fudbalskoj sceni, sa posebnim osvrtom na sezonu 2021/22 i jesenji deo aktuelne takmičarske sezone.

Podnet je finansijski izveštaj, transparentno sa svim prihodima i rashodima, a usvojen je i okvirni finansijski plan za klupske i programske aktivnosti za 2023. godinu. Najveću pažnju privukla je nova razvojna strategija kluba za period 2023-2030. godine, koju je usaglasio Izvršni odbor, a potvrdila Skupština kluba.

Na kraju, u poslednjoj tački dnevnog reda Skupština je prihvatila korekcije u odredbi Statuta kojim se reguliše povećanje broja članova Upravnog odbora, a nakon proceduralnih tačaka dnevnog reda, među koje se ubraja i razrešenje dužnosti svih nosilaca funkcija u klubu u mandatnom periodu 2018/2022., predsednik radnog predsedništva Mirko Lazić je dao reč predsedniku kandidacione komisije prof. dr Nenadu Vunjaku, koji je podneo izveštaj sa predlozima za izborne funkcije u ŽFK Spartak za mandatni period u naredne četiri godine.

Novo rukovodstvo ŽFK Spartak i nosioci funkcija u klubu za period 2023-2026 su: Zoran Arsić koji ostaje na mestu predsednika, Mirko Lazić, Željko Džakula i Marija Dinić biće potpredsednici kluba, dok je za generalnog sekretara izabran Bojan Arsić. Formiran je i novi Izvršni odbor kluba koji će činiti Mirko Lazić, Marija Dinić, Danilo Prentić, Violeta Slović, Ratko Seicki, Željko Džakula, Dario Petrekanić, prof. dr Nenad Vunjak, Branislav Kapor, Dejan Ljubisavljević, Boris Jošić, Zoran Arsić i Bojan Paštar. Na sednici je formiran i novi Nadzorni odbor kluba. Reizabrani predsednik Zoran Arsić je na kraju i sam priznao da su ciljevi visoko postavljeni, pa je između ostalog rekao:

“Spartak nije klub koji prepisuje, već klub koji ispisuje istoriju ženskog fudbala na ovim prostorima. Mi smo sebi svesno postavili visoke ciljeve zato što želimo napred, želimo da se razvijamo i približimo evropskim standardima. Naši ciljevi su istovremeno i obaveštenje i pouka, kako za domaću sportsku javnost, za FSS, tako i za ostale klubove”, rekao je Arsić.