Grad Subotica na putanji “Vera Tour 2023”

Subotica je ove godine na putanji Vera Tour-a 2023, tima koji je sačinjen od četvorice biciklista, koji će u periodu od 05. do 20. aprila proći kroz sedam Balkanskih država u ukupnoj dužini od 2.750 kilometara.

Vera Tour je prvobitno bila posvećena Veri Stojkovoj, po kojoj i nosi ime, ali i kao revijalna turneja koja će odati počast svim žrtvama Covid-19 i svima onima koji više nisu sa nama, a ujedno šalje poruku da se osvrnemo oko sebe i usporimo, da se vratimo pravim ljudskim vrednostima i da posvetimo vreme svima koji su nam bitni, jer je život postao isuviše brz.

Zahvaljujući energiji koju smo širili gde god da smo se pojavili i prijemom na svim mestima kroz koja smo prolazili, ovaj događaj je prerastao u mnogo veću i jaču ideju. Ove godine, Vera Tour 2023 će proći kroz sedam balkanskih zemalja, obići će mnoge znamenitosti koje su važne za postojanje naroda Balkana i značajne u makedonskoj istoriji. Ponovo ćemo se voditi motom unapređenje ljudskih vrednosti”, gde god da se pojavimo. Prošle godine smo nailazili na aplauze na ulicama, na čuđenje ljudi, kao i na podršku lokalnih organizacija u svim mestima kroz koja smo prolazili. U 2023. godini biće pređeno 2.750 kilometara kroz Makedoniju, Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, BiH, Crnu Goru i Albaniju, stoji u saopštenju organizatora.

Vera Tour iz Subotice kreće za Osijek u nedelju 9. aprila u 9:30 ispred Gradske kuće, a podršku će im dati i članovi Biciklističkog kluba Spartak koji će biti u pratnji kao i grupa građana koji će doći da im da podršku.