Fudbaleri TSC-a sutra protiv Proletera

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole sutra, 18. marta, od 18 časova na stadionu Arena, dočekuju ekipu novosadskog Proletera u okviru 28. kolu Superlige Srbije. Šef stručnog štaba Žarko Lazetić je naglasio da polusezona ulazi u samu završnicu i da je zbog toga predstojeća utakmica izuzetno važna za TSC. 

„Dolazimo do samog kraja regularnog dela sezone pre nego što se ekipe podele i može da se dogodi da ova utakmica bude najvažnija za nas u ovom delu takmičenja. U dobrom smo momentu i dobroj seriji, bez obzira na rezultat protiv Čukaričkog i gola koji smo postigli u poslednjim sekundama meča. Zadovoljan sam kako izgledamo na terenu i kako napredujemo“, rekao je Lazetić i dodao da tim TSC-a iz utakmice u utakmicu deluje sve bolje i da ga posebno raduje što igrači prihvataju sve što stručni štab od njih zahteva. 

Ja ću insistirati na tome da od prvog minuta pokušamo da se nametnemo i da da igramo na nivou iz prethodnih mečeva. Ako nam to uspe verujem da ćemo pobediti  ovog veoma ozbiljnog protivnika“, kazao je Lazetić.

Komentarišući protivnika, Lazetić je rekao da je Proleter veoma ozbiljan klub i u svom kadru ima dobre iskusne igrače, ali i nekoliko mladih koji su se ove sezone izdvojili. “Dobar im je stručni štab i bez obzira na psihološki pad koji je sigurno usledio kod ekipe posle oduzimanja bodova zbog neregularnosti na utakmici s Radničkim, brzo su se konsolidovali. Koliko su zapravo jaki videlo se na utakmicama protiv Napretka i protiv Crvene zvezde, kada su ozbiljno namučili protivnike“, rekao je Lazetić i dodao da u stručnom štabu TSC-a znaju da Proleteru odgovaraju utakmice protiv jakih ekipa, ali da su spremni.

„Umeju dobro i organizovano da se brane, izuzetno su opasni na tranzicijama i spremamo se za veoma tešku i žestoku utakmicu“, zaključio je Lazetić. Napadač Martin Mirčevski, koji je na prethodnoj utakmici postigao svoj prvi pogodak za plavo-bele, je istakao da očekuje pobedu i kazao: „Ekipa dobro igra, ja treba još malo da se adaptiram. Očekujem da u narednom periodu dobijem više prostora na terenu i da opravdam poverenje kluba“. 

Utakmica TSC – Proleter igraće se u petak, 18. marta od 18h na TSC Areni u Bačkoj Topoli, a prenos je obezbeđen na kanalu Arena Premium 1. TSC je trenutno 6. na tabeli sa 35 osvojenih  bodova, dok je Proleter 13. na tabeli sa  28 bodova.