FK TSC: Ponosni smo na naše igrače koji su pokazali da nisu heroji samo na fudbalskom terenu

Fudbalski klub TSC želi da pohvali pribranost i požrtvovanost fudbalera Gorana Antonića, Ifeta Đakovca, Josipa Čalušića, Martina Mirčevskog i Nenada Filipovića, koji su brzom reakcijom uspeli da spreče veću nesreću tokom lančanog sudara na magistralnom putu Subotica-Bačka Topola, u kojem je učestvovalo 14 vozila, a povređeno je 11 osoba.

“Njihova prisebnost i požrtvovanost, kada su alarmirali druge učesnike u saobraćaju, kako bi sprečili veću saobraćajnu nesreću, a možda i tragediju, kvaliteti su koje mi u klubu znamo da cenimo i ovom prilikom im se još jednom zahvaljujemo na svemu što su učinili za svoje sugrađane, ne obazirući se na sopstvenu bezbednost. Ponosni smo na naše igrače koji su pokazali da nisu heroji samo na fudbalskom terenu, već i u životu”, stoji u saopštenju ovog kluba.

Vraćali smo se sa treninga kada se u blizini Subotice, od jačine vetra, podigao oblak prašine sa njiva pored puta.  Oblak je bio toliko gust da, iako smo smanjili brzinu, zamalo i mi nismo učestvovali u sudaru. Kroz gustu prašinu probali smo da se probijemo na drugu stranu puta kada je kamion naleteo na jedan od automobila koji se nalazio na sredini puta. Tada smo, da bi se sklonili, sišli u kanal i probili se na drugu stranu, na deo gde je vidljivost bila bolja, odakle smo primetili da se drugi automobili približavaju i da vozači nisu svesni da je ispred njih sudar. Istrčali smo iz auta i počeli da ih zaustavljamo, nakon čega smo pozvali Hitnu pomoć, vatrogasce i policiju. Vratili smo se do mesta nesreće da proverimo da li su svi učesnici dobro i da ih obavestimo da uskoro stiže pomoć”, prepričava dramatične trenutke nesreće Goran Antonić.

Njegov saigrač Ifet Đakovac, takođe se nije dvoumio da pomogne u sprečavanju veće nesreće.

Kada smo se vraćali sa treninga naišli smo na peščanu oluju, usporili smo i stali pored puta. Videli smo lančani sudar i čim smo izašli iz te oluje na čistinu, izašli smo iz automobila da zaustavimo vozila koja su nailazila. Vidljivost je bila veoma loša i vozači nisu mogli ni da pretpostave šta se nalazi ispred njih. Bilo nas je petorica, Antonić, Ćalušić, Filipović, Mirčevski i ja i nadam se da smo bar malo ublažili katastrofu koja se desila, rekao je Đakovac. FK TSC želi brz oporavak svim povređenim u ovoj saobraćajnoj nesreći.