FK Spartak Ždrepčeva krv sa novim pojačanjem, “oteo” igrača Crvenoj Zvezdi

Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi završili su prvi deo priprema koji je odrađen u Subotici, u okviru kojih su odigrali i jednu kontrolnu utakmicu protiv ekipe TSC iz Bačke Topole, u kojoj su poraženi sa 4:1, a sada sledi put u Tursku i poslednji deo priprema, gde će odigrati četiri kontrolne utakmice.

Vesti o transferima danas su iznenadile fudbalsku javnost Subotice, ali i Srbije. Ekipa Spartaka predstavila je Edmunda Adua,  igrača koji je bio veoma blizu prelaska u Crvenu Zvezdu, ali ga je Spartak uspeo dovesti boljom finansijskom ponudom. Addo je ogromno pojačanje za naš klub i verujem da će se već tokom priprema potpuno uklopiti u ekipu i pokazati sav svoj kvalitet. Iako nije igrao poslednjih 6 meseci, siguran sam da će brzo ući u formu i pružati dobre partije. Veoma smo zadovoljni što smo uspeli da dovedemo igrača koji ima 12 utakmica Lige šampiona, pobedu protiv Reala u Madridu i koji je A reprezentativac Gane, a pritom je veoma mlad i ima ogroman potencijal. Dovođenje ovakvog igrača, je takođe potvrda onoga što sam rekao na početku priprema, Spartak je finansijski veoma stabilan klub, pre svega zahvaljujući našem novom potpredsedniku i sufinansijeru Gagi Antonijeviću. Cilj Spartaka u nastavku sezone je borba za mesto koje vodi u plej of, uz obavezu da se što ranije obezbedi opstanak u ligi i verujem da će nam Addo pomoći u ostvarenju naših ciljeva“, rekao je predsednik kluba Nikola Simović.

Edmund Addo je zadovoljan prijemom u klubu. Izuzetno su me svi lepo prihvatili u klubu i drago mi je da sam ovde. Nisam još imao prilike da treniram sa momcima, ali sam na internetu pogledao hajlajtse sa poslednjih nekoliko utakmica. Mislim da Spartak ima kvalitetne fudbalere, došao sam da im pomognem. Znam koje su ambicije kluba, nadam se da ćemo stvoriti dobru atmosferu i zajedno ostvariti ciljeve. Edmund Addo je igrač koji je došao iz Moldavskog Šerifa koji je protivnik Partizanu u osmini finala Liga konferencija, a Edmund je za Šerif nastupao i u prošloj sezoni kada su igrali čak i grupnu fazu Lige šampiona i ostvarili pobede protiv Real Madrida i Šahtjora, a na putu do grupne faze izbacili su i Crvenu zvedu. Ovaj igrač je bio veoma zapažen i imao je veliku ulogu u svim uspesima svog bivšeg kluba.

FK Spartak Ždrepčeva krv je raskinuo ugovor sa igračem Radivojem Bosnićem koji je prošlo leto doveden kao veliko pojačanje, ali nije opravdao očekivanja. Na promociji je bio još jedan igrač, a to je Marko Bugarin koji igra na poziciji štopera i doveden je da pomogne u odbrani Spartaka, a sa njim je ugovor potpisan na 3,5 godine. Bugarin je rođen 1999. godine i došao je iz ekipe Jedinstva iz Bjelog Polja.