FK Spartak poražen na domaćem terenu

Nakon četiri vezane utakmice bez poraza, Spartak je u nedelju 19. marta izgubio na domaćem terenu od Radničkog iz Niša sa 1:0, a jedini gol postigao je Sava Petrov u 34. minutu.

Zbog važnosti bodova ekipe su u meč ušle rezervisano, a prvu ozbiljniju priliku imao je Spartak u 19. minutu. Stanić je proigrao Shimuru koji loptu šalje na drugu stativu gde je najviši u skoku bio Hrstić, ali golman Rosić se istakao odličnom intervencijom. Pokušao je malo kasnije Bijelović iz daljine, ali se golman Nišlija nije dao iznenaditi, a Radnički je poveo iz svoje prve ozbiljnije prilike.

Igrao se 34. minut, kada je Belaković sa desne strane pronašao Savu Petrova u šesnaestercu, čiji šut brani golman Dubljanić, međutim lopta se ponovo odbija do napadača Radničkog koji iz drugog pokušaja rutinski loptu šalje u mrežu za 0:1. Početkom drugog poluvremena gosti su imali priliku da udvostruče vođstvo. Nakon izvedenog kornera najviši u skoku bio je Etongo koji loptu šalje pored golmana Dubljanića, ali Shimura izbija loptu sa gol linije. Spartak je uzvratio u 63. minutu šutom Stanića, međutuim nije bio dovoljno precizan.

Poslednjih pola sata igra se preselila na deo terena koji pripada Radničkom. Spartak je kombinovao i imao veći posed lopte, ali igrači nisu uspeli stvoriti ozbiljniju priliku za gol i ugroziti odbranu gostiju.

Spartak Ždrepčeva krv: Dubljanić, Shimura, Marinković (71 Ostojić), Bugarin, Vitorović (80. Todoroski), Addo, Tumbasović (61. Abraham), Bijelović (72. Rošević), Stanić, Srećković, Hrstić (80. Ubiparip).

Radnički (N): Rosić, Andrić, Etongu, Jamkam, Gaku (84. Savić),  Marjanović, Pejović, Belaković (79. S. Marjanović), Pavlović (79. Ajdar), Mesarović (66. Jovanović), Petrov (86. Škrbić).