FK Rad – FK Spartak 0:2

Juče su se u šesnaestini finala Kupa Srbije za muškarce u fudbalu za sezonu 2022/2023, na stadionu Kralja Petra Prvog na Banjici pred oko 500 gledalaca, sastali FK Spartak Ždrepčeva krv i FK Rad. Prvo poluvreme proteklo je u veoma mirnoj igri i ispitivanju snaga, a oba trenera izvela su nešto drugačije sastave u odnosu na svoje ligaške delove. Jedinu prvu šansu imali su gosti u 42. minutu kada je Todoroski šutirao izvan šesnaesterca, ali je golman gostiju dobro intervenisao.

Početkom drugog poluvremena menjao je gostujući trener Ljubiša Dunđerski, ušao je u igru Hrstić umesto Obradovića, pa je to donelo i boljitak u igri gostiju. Bolja energija, veći posed lopte i visok presing donosili su šanse. U 47. minutu Todoroski iskosa sa leve strane pogađa prečku iz slobodnog udarca sa nekih 25 metara. U 71. minutu dobra akcija gostiju, gde je Tanasin probio po desnom krilu i centrirao, ali je igrač domaćih igrao rukom, pa je sudija svirao kazneni udarac za golubove. Srećković koji je par minuta pre toga ušao u igru i preuzeo kapitensku traku, mirno je realizovao penal za vođstvo od 1:0 i slavlje oko 50 popularnih Marinaca.

U 75. minutu ponovo lepa akcija gostiju, gde je Srećković šutirao glavom, a lopta se odbila do Hrstića koji nogom posprema loptu u mrežu. Jedinu pravu šansu imali su domaći preko Đurđevića koji je šutirao iz daljine, ali je Manojlović bio siguran.

U narednom kolu Super lige Srbije, Spartak dočekuje ekipu Mladosti iz Lučana, a utakmica će se igrati predstojećeg vikenda na Gradskom stadionu u Subotici.