Ekipa NTM Čikerija pobednik 49. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu

Polufinalnim i finalnim utakmicama, u Hali sportova je u subotu, 14. januara završen 49. Novogodišnji turnir u malom fudbalu, a titulu pobednika ponela je NTM Čikerija kojoj su pripali prelazni pehar i ček na 250 hiljada dinara, koje je najboljoj ekipi uručio gradonačelnik Stevan Bakić.

U prvom polufinalnom meču pobednička ekipa je savladala FK Bačka, dok je u drugom susretu Pekara Beli golub trijumfovala nad ekipom Šeki Enterijer Real Impeks. Nakon toga, odigrane su dve utakmice mladih subotičkih fudbalera koji su se predstavili publici. U generaciji 2012 godišta utakmice su odigrale ekipe Subotica i Arena Su, nakon kojih su snage odmerili deca 2014 godišta, članovi FK Spartak i Akademije Su Team.

U meču za treće mesto ovogodišnjeg turnira, ekipa Šeki Enterijer Real Impeks je uspela da pobedi FK Bačka, a finalni meč odigrali su NTM Čikerija i Pekara Beli golub. Utakmica je bila izuzetno borbena, povela je ekipa NTM Čikerije golom Marka Gnjatovića u 19. minutu, a kako se meč bližio kraju, fudbaleri Pekare Beli golub su sve više pritiskali odbranu protivnika. U poslednjim minutima su odstranili golmana protivničke ekipe i igrali sa igračem više. Pet sekundi pre kraja, uspeli su da poravnaju rezultat golom Nenada Vukelića, dok je pobednika odlučila penal serija. Zahvaljujući golmanu Milošu Bjelici koji je odbranio penal protivniku, NTM Čikerija je trijumfovala na ovogodišnjem 49. po redu Novogodišnjem turniru u malom fudbalu.

“Uzbudljivo je bilo, dosta naporno i teško, ali zasluženo smo pobedili. Imali smo problem sa igračima zbog povreda, mnogi su uskraćeni da zaigraju u finalu, ali smo uspeli da pobedimo na penale. Turnir je organizovan fantastično, organizatori su nam zaista izlazili u susret, tako da smo zaista opravdali očekivanja”, rekao je Marijan Tumbas, igrač NTM Čikerija.

“Finale je bilo zaista neizvesno, mislim da smo zaslužili da pobedimo. Ja sam bio taj koji je promašio penal za našu ekipu, nadam se da je publika uživala u dobrim utakmicama. Turnir je zaista dobro organizovan i mogu da kažem da ćemo doći i sledeće godine”, dodao je Jovan Radmanović iz ekipe Pekara Beli golub.

“Prošao je i ovaj 49. Novogodišnji turnir u malom fudbalu, svedoci smo da je finale bilo veoma uzbudljivo, drago mi je da su evo već treću godinu finala izuzetno uzbudljiva i da se igraju do poslednje sekunde, a ove godine su penali odlučili pobednika. Imali smo zaista punu Halu sportova, deca su se predstavila subotičkoj publici, tako da na njih treba obratiti pažnju. Očekujemo da će sledeći turnir biti malo bolje organizovan i da će fond nagrada biti malo bogatiji, imajući u vidu da se radi o jubilarnom pedesetom, a mi ćemo već sada početi da se pripremamo za isti”, rekao je Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice.

Za najboljeg strelca turnira proglašen je Aleksandar Zolnaić sa 19 postignutih golova, titula najboljeg golmana pripala je Milošu Bjelici iz NTM Čikerija, dok je priznanje za najboljeg igrača dobio Nikola Vujičić. Priznanja su uručili Nataša Aleksić, članica Gradskog veća za sport i omladinu, Sreten Damnjanović, predsednik Sportskog Saveza Subotice, Tadija Stantić, predsednik Gradskog fudbalskog saveza i Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza.