U Verušiću počinje podela kanti za odvoženje otpada

U Mesnoj zajednici „Verušić“ sutra, 16. maja počinje podela besplatnih tipskih posuda (kanti) za odvoženje otpada, koja će trajati do 24. maja radnim danima od 08 do 14:30.

Kako se navodi u saopštenju JKP “Čistoća i zelenilo”, potrebno je da u tom periodu na adresi stanovanja bude vlasnik nepokretnosti koji će preuzeti kantu, a građanima je upućen apel da u navedenom periodu budu prisutni na adresama radi lakše i brže podele kanti. Građani koji se ne budu nalazili kod kuće u vreme podele, kantu će moći preuzeti u prostoriji mesne zajednice radnim danima od 14 do 18 časova, uz prikaz ličnog dokumenta.

Za izvršenu uslugu počev od 01. juna, JKP „Čistoća i zelenilo“ će izdavati račun u skladu sa važećom Odlukom o cenama usluga upravljanja komunalnim otpadom – usluga sakupljanja, odvoženja i deponovanja otpada, a prvi računi građanima će na kućne adrese stići u julu. Za deo Mesne zajednice Verušić – pravac prema Klisi, odvoženje otpada putem tipske posude će se sprovoditi svake srede od 31. maja, a za deo iz pravca prema Starom Žedniku (Šištak) svakog četvrtka počev od 01. juna. Do tada, smeće će se odvoziti putem tipske vreće (žuti džak) ustaljenom dinamikom.