Servisne informacije za Vaskrs

Servisne informacije za Vaskrs

Povodom predstojećih vaskršnjih praznika koji se obeležavaju po Julijanskom kalendaru, pojedine gradske institucije i službe od petka, 14. do ponedeljka, 17. aprila radiće po izmenjenom radnom vremenu ili će svoje usluge građanima pružati kroz dežurstva.

Služba za opštu medicinu:

Ambulante u gradu i prigradskim naseljima neće raditi od petka, 14. do ponedeljka, 17. aprila,

osim ambulante ogranak IV (Karađorđev put 55), koja će raditi u periodu od 07 do 20 časova, nakon čega dežurstvo preuzima Služba Hitne pomoći. Dežurstvo u ambulantama u Bajmoku i Čantaviru je organizovano od 00-24h.

Služba za zdravstvenu zaštitu žena i dece:

Služba za zdravstvenu zaštitu dece će tokom vaskršnjih praznika organizovati dežurstvo u Dečijem dispanzeru (Đure Đakovića br. 14) u vremenu od 07 do 20 časova.

Stomatološka služba:

Od petka 14. do ponedeljka, 17. aprila, Stomatološka služba organizovaće dežurstvo u Zubnoj poliklinici (Trg žrtava fašizma br. 16) u vremenu od 07 do 13 časova.

Respiratorna ambulanta:

Kovid ambulanta u Harambašićevoj će tokom prazničnih dana raditi od 07 do 14 časova.

Apoteke:

Od petka, 14. aprila do ponedeljka, 17. aprila biće dežurna apoteka ispod Gradske kuće koja će raditi non – stop.

JKP “Čistoća i zelenilo”:

14. april je za radnike JKP “Čistoća i zelenilo” neradni dan. U ponedeljak, 17. aprila kućno smeće će se odnositi prema redovnom režimu, a blagajnapreduzeća tokom praznika neće raditi.

JP “Subotica – trans”:

Za vreme vaskršnjih praznika u petak 14. aprila, kao i u ponedeljak 17. aprila, autobusi JP “Subotica-trans” će saobraćati po redu vožnje za nedelju. Tokom prazničnih dana neće saobraćati linija Subotica-Beograd, a linija Subotica-Segedin će saobraćati po redovnom redu vožnje, kao i linija Subotica-Novi Sad, koja će saobraćati prema redu vožnje za radni dan.

Pošte:

Pošte za vreme Vaskrsa neće raditi, osim one u Prvomajskoj ulici, koja će u ponedeljak 17. aprila biti otvorena od 07:30 do 14 časova. Tokom dana praznika, dežurna će biti pošta na graničnom prelazu Horgoš, koja će raditi non-stop.

JKP “Parking”:

Od 14. do 17. aprila, JKP “Parking” neće naplaćivati parkiranje u gradu.

JKP “Subotiče pijace”:

Pijace će tokom vaskršnjih praznika, od petka 14. do ponedeljka, 17. aprila raditi po prazničnom radnom vremenu, od 5:30 do 13:00 časova.

JKP “Subotička toplana”:

Neradni dani u ovom preduzeću biće ponedeljak i petak, 14. i 17. april, a u tom periodu biće zatvorene kancelarije, kao i uprava.

JKP “Stadion”:

SRC “Prozivka” će sutra, u subotu i ponedeljak raditi po uobičajenom radnom vremenu, dok će u nedelju biti otvoren od 06 do 12 časova, a Sportski tereni u Prvomajskoj će korisnicima biti raspolaganju tokom svih dana praznika. U Hali sportova i na Gradskom stadionu će od petka, 14. do ponedeljka, 17. aprila biti obezbeđeno dežurstvo, s tim što će Gradski stadion u nedelju, na dan Vaskrsa, biti zatvoren. Od petka, 14. do ponedeljka, 17. aprila zatvoreni će biti Dudova šuma, Stonoteniska sala, Gradsko strelište, kao i kancelarije preduzeća.

JKP “Pogrebno”:

JKP “Pogrebno” će za stranke koje imaju smrtni slučaj, dežurati kao i do sada 0-24h putem broja telefona 024/665-544, dok će prodavnica pogrebne opreme i organizacije sahrana biti otvorena sve dane praznika u vremenu od 8 do 13 časova, osim u nedelju, 16. aprila kada će radno vreme biti do 12 časova. Takođe, u nedelju 16. i ponedeljak, 17. aprila neće biti sahrana u grobljima kojima upravlja JKP “Pogrebno”. Za usluge u delu grobne evidencije, preduzeće će raditi u petak 14. i u subotu 15. aprila od 8 do 13 časova, dok u nedelju i ponedeljak neće raditi.

Sinagoga:

– 14. april, Veliki petak biće neradni dan.

– 15. april, uobičajeno radno vreme od 10 do 14 časova.

– 16. aprila Sinagoga će biti zatvorena.

Gradska uprava:

Petak, 14. i ponedeljak, 17. april će za sve zaposlene u Gradskoj upravi biti neradni dani.