Radno vreme za prvomajske praznike

U Srbiji se 01. i 02. maj obeležavaju kao državni praznik, pa će pojedine gradske institucije i službe raditi prema izmenjenom radnom vremenu ili će svoje usluge građanima pružati kroz dežurstva.

Služba za opštu medicinu:

Ambulante u gradu i van grada tokom dana praznika neće raditi, osim ambulante ogranak IV na Karađorđevom putu 55, koja će raditi u periodu od 07 do 20 časova. Dežurstvo u Bajmoku i Čantaviru biće organizovano od 00-24.

Služba za zdravstvenu zaštitu žena i dece:

Za vreme praznika, Služba za zdravstvenu zaštitu dece organizovaće dežurstvo u Dečijem dispanzeru (ulica Đure Đakovića br 14 ) u vremenu od 07 do 20 časova.

Stomatološka služba:

Tokom prazničnih dana, Stomatološka služba biće dežurna u Zubnoj poliklinici (ulica Trg Žrtava fašizma br. 16) u vremenu od 07 do 13 časova.

Respiratorna ambulanta:

Respiratorna ambulanta u Harambašićevoj, 01. i 02. maja radiće od 07 do 14 časova.

Apoteke:

01. i 02. maja biće dežurna apoteka ispod Gradske kuće, koja će raditi non – stop.

JKP “Čistoća i zelenilo”:

01. maj će za sve zaposlene u Čistoći biti neradni dan, dok će se 02. maja smeće odvoziti samo iz Čantavira (prvi deo naselja, gledano iz pravca Subotice, zaključno sa Topolskim i Čantavirskim putem i Mesne zajednice Višnjevac. Blagajna preduzeća tokom oba dana državnog praznika neće raditi.

JP “Subotica – trans”:

Sve gradske i prigradske linije će 01. maja i 02. maja saobraćati po nedeljnom redu vožnje. Linija Subotica-Beograd neće saobraćati za dane državnog praznika, a međunarodna linija Subotica-Segedin neće saobraćati 01. maja, dok će drugog dana praznika saobraćati po redovnom redu vožnje. Linija Subotica-Novi Sad sa vremenom polaska iz Subotice u 11:45 i vremenom povratka iz Novog Sada u 20 časova, saobraćaće svakodnevno za vreme državnih praznika.

Za prvomajske praznike, autobusi na liniji br. 6 će saobraćati prema sledećem rasporedu:

– 01. maja od 09 časova na svakih 15 minuta od Lifke, odnosno od Vikend Naselja. Poslednji polazak je u 00:30 sa Vikend Naselja.

– 02. maja od 09 časova na svakih 15 minuta od Lifke, odnosno od Vikend Naselja. Poslednji polazak je u 22:15 sa Vikend Naselja.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, za vreme obeležavanja Prvomajskih praznika doći će do korekcije u redu vožnje linije br. 6 u skladu sa zahtevima za prevozom.

Pošte:

01. i 02. maja dežurna će biti pošta na graničnom prelazu Horgoš, koja će raditi non-stop.

JKP “Parking”:

01. i 02. maja JKP “Parking”neće naplaćivati parkiranje u gradu.

JKP “Subotičke pijace”:

Pijace će tokom dana praznika raditi po prazničnom radnom vremenu, od 5:30 do 13:00 časova.

JKP “Subotička toplana”:

01. i 02. maj će za zaposlene u Toplani biti neradni dani, a tada neće raditi ni blagajna preduzeća.

JKP “Pogrebno”:

Za stranke koje imaju smrtni slučaj, prodavnica pogrebne opreme i organizacije sahrana će biti otvorena u ponedeljak, 01. maja od 8 do 12 časova, a u utorak od 8 do 13 časova. Prvog dana praznika neće biti sahrana u grobljima kojima upravlja JKP “Pogrebno”, dok će se u utorak sahrane obavljati u redovnim terminima. Zaposleni u ovom preduzeću će za stranke koje imaju smrtni slučaj dežurati kao i do sada 0-24h, putem telefona 024/665-544. Za usluge u delu grobne evidencije, JKP “Pogrebno” neće raditi u ponedeljak, 01. maja, a u utorak 02. maja biće otvoreno u vremenu od 8 do 13 časova.

JKP “Stadion”:

01. maja nijedan objekat u sklopu JKP “Stadion” neće raditi, dok će 02. maja na sportskim terenima u Prvomajskoj, u Hali sportova i na Gradskom stadionu biti obezbeđeno dežurstvo. Gradsko strelište, Dudova šuma, Stonoteniska sala i Uprava preduzeća biće zatvoreni, dok će SRC “Prozivka” raditi redovno.

Sinagoga:

Fondacija “Subotička Sinagoga” će u ponedeljak, 01. maja biti zatvorena, dok će u utorak, 02. maja raditi od 10 do 18 časova.

Gradska uprava:

Ponedeljak, 01. i utorak, 02. maj će za sve zaposlene u Gradskoj upravi biti neradni dani.