Radno vreme za Dan državnosti (15. i 16. februar)

U sredu, 15. i četvrtak, 16. februara u Srbiji se obeležava Sretenje-Dan državnosti, koji je državni praznik, a tim povodom pojedine gradske ustanove, javna preduzeća i institucije radiće prema izmenjenom radnom vremenu. U nastavku pročitajte kako će raditi ambulante, prodavnice, apoteke…

Dom zdravlja:

Služba za opštu medicinu

Nijedna ambulanta u gradu i prigradskim naseljima 15. i 16. februara neće raditi. Dežurna će biti ambulanta Ogranak IV na Karađorđevom putu od 07 do 20 časova, nakon čega dežurstvo preuzima Služba za hitnu medicinsku pomoć od 20 do 07 časova ujutru.  Zdravstvene stanice u Bajmoku i Čantaviru organizovaće dežurstvo od 0 do 24.

Služba za zdravstvenu zaštitu žena i dece:

Služba za zdravstvenu zaštitu dece, organizovaće dežurstvo u dane državnog praznika u Dečijem dispanzeru u vremenu od 07 časova do ponoći, nakon čega će dežurati Odeljenje pedijatrije Opšte bolnice.

Stomatološka služba:

15. i 16. februara dežurstvo će biti organizovano i u Zubnoj poliklinici, od 07 do 13 časova.

Respiratorna ambulanta (Harambašićeva):

Ambulanta će oba dana praznika biti otvorena od 07 do 17 časova.

Apoteke:

U sredu i četvrtak dežurna će biti apoteka “Galen plus” u Gradskoj kući, koja će raditi non – stop.

JKP “Čistoća i zelenilo”:

Zbog obeležavanja državnog praznika Sretenje – Dan državnosti, u sredu i četvrtak zaposleni Čistoće neće izvršiti uslugu odvoženja smeća iz domaćinstava, a zatvorena će biti i blagajna preduzeća.

JP “Subotica-trans”:

Autobusi će u sredu i u četvrtak saobraćati po redu vožnje za nedelju. Međunarodna linija Subotica-Segedin će saobraćati redovno, linija Subotica-Novi Sad, sa polaskom iz Subotice u 11:40 odnosno 20 časova iz Novog Sada saobraćaće oba dana praznika, dok međumesna linija Subotica-Beograd neće saobraćati. Đački polasci neće saobraćati zbog raspusta.

JKP “Parking”:

15. i 16. februara parking se neće naplaćivati na čitavoj teritoriji grada.

Pošte:

Pošta u Prvomajskoj u sredu, 15. februara biće zatvorena, dok će u četvrtak, 16. februara raditi od 07:30 do 14 časova. Pošta na graničnom prelazu Horgoš radiće non-stop.

JKP “Stadion”:

Sportski tereni u Prvomajskoj, Dudova šuma, Stonoteniska sala, Gradsko strelište i Uprava preduzeća će 15. i 16. februara biti zatvoreni, u Hali sportova i na Gradskom stadionu biće obezbeđeno dežurstvo, a Gradsko klizalište i SRC “Prozivka” će raditi redovno.

JKP “Subotičke pijace”:

Sve pijace u nadležnosti ovog preduzeća radiće po prazničnom radnom vremenu, od 06 do 13 časova.

Gradska biblioteka:

Gradska biblioteka će tokom predstojećeg praznika biti zatvorena, dok će u petak, 17. februara raditi uobičajeno.

Subotička Sinagoga:

Na državni praznik Dan državnosti – Sretenje, u sredu i u četvrtak, 15. i 16. februara, Sinagoga će raditi po redovnom radnom vremenu, od 10 do 18 sati.