PGS traži reviziju ugovora sa Yu eco televizijom

Pokret građanske Subotice zahteva da se izvrši revizija ugovora sa Yu eco televizijom, u vezi snimanja, emitovanja i postavljanja na you tube prenosa sednica Skupštine grada. Imajući u vidu da Dinovizija takođe snima prenos Skupštine sa tri snimatelja kao i Yu eco, postavlja se pitanje zbog čega se duplira posao.

Što se tiče emitovanja prenosa, Dinovizija to čini uživo on line, dok Yu eco to prenosi televizijski. Međutim, televizijski prenos Yu eco televizije ne vidi jedan deo naših sugrađana, jer se pomenuta televizija isključila sa SBB operatera, početkom ove godine, iz ekonomskih razloga. Tako su korisnici SBB operatera, mogli da prate prenos Skupštine on line preko sajta subotica com. Zašto se plaćaju duplo televizijski prenosi sednica Skupštine grada?

Što se tiče postavljanja prenosa Skupštine na you tube, smatramo da bi u buduće trebao da to radi Medija centar grada Subotice sa logom grada. Na taj način bi svima bilo omogućeno da dobija delove sednice Skupštine Grada, kao što se to radi u republičkom parlamentu. Dosadašnja praksa je pokazala, da neki od prenosa Skupštine grada, su nedostupni ostalim medijskim radnicima, da isti koriste za potrebe kvalitetnog izveštavanja.

Pokret građanske Subotice smatra da bi u buduće prenose Skupštine grada trebala da radi Dinovizija, koja je tehnički najopremljenija, a emitovanje putem signala da rade lokalne televizije koje su dostupne svim građanima.

To bi svima nama bilo i znatno jeftinije, stoji u saopštenju Pokreta građanske Subotice

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *