Na izborima u Subotici ubedljiva pobeda Srpske napredne stranke

Nezvanični izborni rezultati pokazuju da je u Subotici najveće poverenje birača, kada je reč o izborima za predsednika Republike, osvojio kandidat SNS-a Aleksandar Vučić sa 64 odsto glasova, a za njim je Zdravko Ponoš sa 18 odsto, izjavio je danas Nenad Kozomora, predsednik Gradske izborne komisije. Na parlamentarnim izborima pobedila je koalicija Srpske napredne stranke sa 38 odsto glasova, na drugom mestu je SVM sa 21, koalicija “Ujedinjeni za pobedu Srbije” osvojila je 12, a Socijalistička partija Srbije 6 odsto glasova.

Izlaznost u Subotici u jučerašnjem izbornom danu iznosila je oko 52,5 odsto, što govori da je na glasanje izašlo preko 66.000 birača. Nenad Kozomora ističe da nepravilnosti i neregularnosti nije bilo i da neće biti ponavljanja izbora ni na jednom od 102 biračka mesta, koliko ih je juče bilo otvoreno.

“Što se tiče samih izbora, nije bilo neregularnosti, nemamo nijednu zvaničnu primedbu u zapisniku, kako za izbore za predsednika republike, tako i za parlamentarne izbore. Iskoristio bih priliku da se zahvalim građanima Subotice što su izaši na birališta u velikom broju i što su izbori protekli u najboljem redu. Takođe bih se zahvalio ljudima iz biračkih odbora koji su na najbolji mogući način sproveli ove izbore”, rekao je Kozomora.