GrO SNS: Članovi Pokreta za građansku Suboticu ponovo “izručili” pred građane gomile izmišljotina i laži

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Subotici, uputio je saopštenje za javnost povodom, kako se navodi, gomile izmišljotina i laži, o radu Gradske uprave i gradskih preduzeća, koje su članovi Pokreta za građansku Suboticu ponovo “izručili” pred građane Subotice. U SNS smatraju da su predstavnici ove stranke otišli i korak dalje, pa su se našli “nadležni” da govore i o državnoj politici, francusko-nemačkom sporazumu, Kosovu i Metohiji, te obraćanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Na slične medijske i skupštinske istupe Jenea Maglaija i njegova pitanja, Gradski odbor SNS nikada nije reagovao. Nećemo ni sada, ali nećemo ćutati u pokušaju podmetanja neistina građanima. Svoj odgovor dajemo samo građanima Subotice, koji su nam više nego ikada u istoriji, na izborima poklonili svoje poverenje. I jedino njima polažemo račune. Gubitak svih moralnih načela primetan je kod nekadašnjeg gradonačelnika Maglai Jenea, koji je očito doživeo političku amneziju, pa bez imalo skrupula i stida zasluge za sopstvene katastrofalne poteze pripisuje Srpskoj naprednoj stranci. Maglai Jene već duže vremena samo postavlja pitanja, a na mnoga njemu upućena građani nikada nisu dobili odgovor. Ima li morala da neko ko je u ime Grada kupio Dom vojske sada govori o štetnosti iste te kupovine? Ima li morala da pripadnik političkog miljea koji je želeo rušenje Narodnog pozorišta danas bilo šta pita o rokovima  njegovog završetka? Ima li obraza da priča o radnim mestima neko u vreme čije vladavine su nezakonito otpuštani radnici iz Gradske uprave, a Grad uvučen u gubitak, sporove i dodatne finansijske troškove? Može li iko verovati tom čoveku, koji se nikada nije pojavio na ročištu u sporu Grada Subotice, pri čemu je doprineo da sud donese odluku o prinudnoj naplati od 1.100.000 eura? Mi nemamo amneziju, pa se itekako sećamo kako je Grad ostavio sa preko 700.000.000,00 dinara obaveza bez pokrića, kako je ulazio u nepotrebne kredite i ostavio budžet u ogromnoj dubiozi. Još uvek se mnogi sećaju i pamte njegovo “iživljavanje” nad političkim neistomišljenicima, što je rezultiralo prebrojavanjem i razmeštanjem nepodobnih radnika u Gradskoj upravi”, ističe se u saopštenju i postavlja pitanje može li Maglai, za čije vladavine je po izveštaju Državne revizorske institucije, Grad utrošio oko pola milijarde dinara suprotno zakonu i propisima Srbije, da drži slovo o stručnosti, kompetentnosti i moralu?

Gradski odbor SNS naglašava da su u periodu od 2016. godine, u kome je ova stranka stožer gradske vlasti, više nego ikada do sada zahvaljujući svim nivoima vlasti, realizovane mnogobrojne investicije, uređeni putevi, adaptirane škole, realizovane nove lokalne usluge, a Subotica je grad sa razvijenom mrežom kulturnih, obrazovnih, zdravstvenih i socijalnih ustanova. U svakodnevnoj komunikaciji sa građanima rešavaju se njihovi problemi i na svaki segment rada kojim je poboljšan svakodnevni život građana, u ovoj stranci su izuzetno ponosni.