Ekološki ustanak: Aleksandar Vučić nije dostojan titule Počasnog građanina Subotice

Pokret „Ekološki ustanak“ uputio je saopštenje za javnost, koje prenosimo u celosti:

Subotica je danas još jednom osramoćena jer je titulu Počasnog građanina dobio onaj ko ju je najmanje zaslužio – Aleksandar Vučić.

Korupcija i kriminal u svim segmentima društva, partijsko zapošljavanje neadekvatnog i nestručnog kadra, kabadahijsko ponašanje lokalnih šerifa i sakaćenje Grada Subotice manifestacijama koje istom ne priliče. Od nekada slobodnog grada, Subotica je danas selo sa bogatom vašarskom ponudom u centru grada, od čvaraka do bundeva.

Suboticu je za vreme „vladavine“ sada već Počasnog građanina koji, sudeći po nekim njegovim izjavama, pretenduje da bude i monarh, napustilo 17.600 ljudi. Mladih , vrednih i nezadovoljnih.

„Svi putevi danas vode u Suboticu“ – reče Stevan Bakić, predlagač Vučića za Počasnog građanina, misleći na premijerku Brnabić koja je posetila Suboticu a možda i na sve migrante koji su svoj predah do prelaska u obećanu zemlju pronašli u Radanovačkoj šumi i šumi u naselju „Makova sedmica“ gde kriminalne grupe iz Maroka i Avganistana vode oružane sukobe i zastrašuju lokalno stanovništvo.

Subotica danas nije više ista. Subotica je pokoreni Grad u kojem žive ljudi pognutih glava.