ObrazovanjeAktuelno

U ponedeljak, utorak i sredu osmaci polažu završne ispite

Učenici osmih razreda osnovnih škola u ponedeljak, utorak i sredu polažu završne ispite. 27. juna polagaće test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, 28. juna matematika, a 29. kombinovani test iz prirodnih i društvenih nauka.

Jedna od 522 škole u Srbiji, u kojima će učenici kroz ispite proveriti svoje osnovno obrazovanje je i subotička Osnovna škola “Matko Vuković”, u kojoj ističu da su spremni za sve izazove koje nose naredni dani.

“Uslovi se u odnosu na prošlu godinu nisu mienjali i mi smo u potpunosti pripremljeni, kako nastavnici koji će tokom ta tri dana biti prisutni u učionicama, tako i učenici koji su se za ove testove pripremali intenzivnije od januara meseca. Danas je poslednji dan pripremne nastave, ono što je bilo do škole mi smo uradili, roditelji takođe, moram da istaknem da su nam deca redovno dolazila na pripreme što je više u odnosu na prethodne godine. Oni su to ozbiljno prihvatili i radili na tome da budu spremni. Mi smo u školi uradili analizu probnih testova i u odnosu na to je svaki učenik radio onu oblast koja je njemu bila najizazovnija, odnosno koju u prethodnom periodu nije dovoljno savladao”, istakla je direktorica ove obrazovne ustanove Mirjana Stevanović.

Učenici imaju obavezu da pred ispit, koji će se polagati dva sata u vremenu od 09 do 11  časova u školu dođu 45 minuta ranije, a tokom prvih 45 minuta i poslednjih 15 minuta polaganja nemaju dozvolu da napuštaju učionicu.

Roditelji i đaci će uvid u preliminarne rezultate testova imati na portalu Moja srednja škola, putem kojeg će 01. i 02. jula moći da podnesu i prigovor na rezultate završnog ispita.