U OŠ “10. oktobar” organizovana akcija krečenja i uređenja učionica

Osnovna škola “10. oktobar” pobedila je na konkursu “Volontiraj” koji je raspisala kompanija “MOL”. Sredstva od konkursa u iznosu od 1.200 evra zaposleni u ovoj školi odlučili su da utroše za potrebe sanacije zidova i prostorija za pomoćno osoblje kao i opremanje sa kuhinjskim nameštajem, a od dela novca kupljena je dodatna farba.

U akciji uređenja i krečenja koja je organizovana u sredu 28. decembra, pored zaposlenih u školi učestvovalo je i desetak zaposlenih ove kompanije.

“Zaposleni su većinski izabrali da ova škola pobedi na našem konkursu, nama je drago što možemo da pomognemo školstvu i obrazovanju, jer je to stavka koja je malo upitna kada govorimo o sredstvima sa kojima se ova oblast finansira. Posebno nam je drago što možemo da pomognemo u ovom periodu pre Nove godine, gde će nakon raspusta deca i nastavnici doći u prostorije koje će biti relativno osvežene. Mi gledamo da ovakve akcije sprovodimo u sredinama gde kompanija “MOL” posluje, kako bi doprli do svesti građana o našem brendu, ali i da pokažemo da možemo da volontiramo koliko god treba i koliko god smo u mogućnosti”, rekao je Nenad Papadopulos, zaposleni u ovoj kompaniji.

“Ja se zahvaljujem zaposlenima kompanije “MOL” koji su se odazvali druženju i radu i što su prepoznali značaj koliko je školama i vaspitno-obrazovnim ustanovama potrebna pomoć i koliko znači svaki oblik podrške. Mislim da je kompanija na ovaj način dala primer svim ljudima i drugim kompanijama koji mogu i žele, da pomognu rad vaspitno-obrazovnih ustanova kako bi se kvalitet rada u njima poboljšao”, istakla je Melinda Đurić Kiš, direktorica OŠ “10. oktobar”.

Osnovnu školu “10. oktobar” pohađa 344 učenika na srpskom i mađarskom jeziku, a u ovoj obrazovnoj ustanovi đaci od 6. do 8. razreda pohađaju i bilingvalnu nastavu.