ObrazovanjeAktuelno

Tim za karijerno vođenje Tehničke škole “Ivan Sarić” osvojio prvo mesto na sajmu u Beogradu

Tehnička škola “Ivan Sarić” učestvovala je na Sajmu za karijerno vođenje i savetovanje koji je 01. decembra održan u Beogradu, u organizaciji Beogradske Otvorene škole, na kojem je u kategoriji Inovacije osvojila prvo mesto.

Prema rečima Nataše Pavlović, koordinatorke Tima za karijerno vođenje i savetovanje u ovoj obrazovnoj ustanovi, članovi Tima se trude da svoj Plan za tekuću školsku godinu konstantno obogaćuju inovativnim aktivnostima. Pored standardnih aktivnosti koje uobičajeno sprovode sa učenicima, kao što su radionice na temu planiranja karijere, pisanja CV-a, radne biografije, propratnog pisma, razgovora sa poslodavcima, vođenja učenika na sajmove obrazovanja, više škole i fakultete i učestvovanja u projektima, jedna od poslednjih aktivnosti bio je Info dan koji je organizovan sa GIZ-om u okviru projekta “Deside”, u koji je škola “Ivan Sarić” uključena u protekle tri godine, gde je po prvi put uspostavila saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, Kancelarijom za mlade i Regionalnom privrednom agencijom “Panonreg”.

“To je jedna od inovativnih aktivnosti i trudimo se da naš Tim stalno bogati svoj plan i program na ovaj način. U planu je da se u narednoj školskoj godini nastavi sa sprovođenjem uobičajenog plana i programa, a akcenat će biti stavljen na rad vršnjačkog Tima za karijerno vođenje i savetovanje kako bi se deca još više animirala da oni budu ti nosioci aktivnosti. Mislim da naši učenici dobijaju mnogo korisnih informacija na temu planiranja njihove buduće karijere, bez obzira da li je ona vezana za nastavak školovanja ili traženja posla, dobijaju korisna znanja i sa tim izlaze iz škole”, naglasila je ona.

Foto: RTV Yu eco