ObrazovanjeAktuelno

Danas će biti objavljeni rezultati završnog testa, liste želja predaju se do 07. jula

Na završni ispit, koji je održan od 27. do 29. juna izašlo je 99,5 odsto učenika, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Kako se ističe u saopštenju, sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu obavljaće se bez podnošenja ijednog papira, jednim logovanjem na portalu mojasrednjaskola.gov.rs.

Preliminarni rezultati završnog ispita, dostupni su na portalu Moja srednja škola od danas 01. jula, a roditelji i učenici imaće uvid u sva tri testa. Ukoliko budu imali prigovor, moguće je da ga podnesu prvostepenoj komisiji danas do 16 časova putem portala ili u školi.

“Ukoliko nisu zadovoljni odgovorom prvostepene komisije, prigovor se može podneti drugostepenoj komisiji, u subotu 02. jula do 16 časova, čiji će odgovor biti i konačan. Konačni rezultati završnog ispita biće objavljeni u utorak, 05. jula. Listu želja će moći da podnesu putem portala mojasrednjaskola.gov.rs do 06. jula, uz mogućnost neograničenih izmena i dopuna. Za one koji ne iskoriste prednost elektronskog podnošenja liste želja, mogu je podneti u papirnom obliku u školama 06. i 07. jula. Roditelji će 13. jula na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama, dok je upis od 14. do 20. jula”, naglašavaju u ministarstvu.