U subotu se održava Javni čas polaznika “Kiš teatra”

Nakon četiri meseca rada, mladi glumci pozorišne radionice “Kiš teatra” na srpskom jeziku Fondacije “Danilo Kiš”, spremni su da se predstave subotičkoj publici Javnim časom, koji će biti održan u subotu, 4. marta sa početkom u 19 časova, u svojoj glumačkoj učionici u prostorijama Fondacije (zgrada Jadran).

Tokom četvoromesečne edukacije, članovi dramske radionice su se bavili unutrašnjim osećanjima, stvaranjem grupe i prošli kroz različite vežbe koje služe otvaranju glumca kako na sceni, tako i privatno. Koncept radionice obuhvatao je stvari koje se uče na prvoj godini akademije. Mladi glumci će se predstaviti i pokazati sve ono što su naučili na temu osnova glume i odnosa s partnerom, koliko je bitan i kako se gradi. Scene koje su dramatizovali glumci su birali sami i prilagodili ih prostoru u kojem će ih igrati.

Na Javnom času će se predstaviti sedam talentovanih polaznika, Ana Nikolić, Anja Milišić, Jana Krstić, Danijela Eke, Sofija Marić, Jovana Đurković i Dunja Drobac. Radionicu vodi subotički glumac Stefan Orovec, a asistent je Jelena Štetić.