Stefan Milenković oduševio Subotičane

Sjajnim koncertom koji je u subotu upriličen povodom obeležavanja Dana grada Subotice, Subotički simfonijski orkestar i čuveni violinista Stefan Milenković, pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića, oduševili su više hiljada poštovalaca i poznavalaca klasične muzike. Koncert je obilovao muzičkim delima istaknutih kompozitora poput Rosinija, Čajkovskog, Paganinija i drugih.

„Bilo je fenomenalno. Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam ponovo sarađivao sa Subotičkim simfonijskim orkestrom. Publika je bila srdačna i za nas umetnike ovo je najlepša kombinacija jedne divne estetike i duha, ali i znanja. Činjenica da subotička publika zna šta je dobra muzika, kvalitet Subotičkog simfonijskog orkestra, uživanje u zajedničkom muziciranju i ta razmena energije koja mora da postoji, doneli su nam i spontanost i, rekao bih, čak i poverenje i slobodu na sceni.  A to i jeste nabitnije tokom jednog ovakvog koncerta, kada su umetnici slobodni i kada publika uživa u tom trenutku stvaranja“, rekao je Stefan Milenković.

Umetnički direktor Subotičkog simfonijskog orkestra Miloš Nikolić nije krio zadovoljstvo nakon koncerta. „Deliti scenu sa Stefanom Milenkovićem, jednim od najboljih svetskih violinista, zaista je veliki doživljaj ne samo za nas muzičare, nego i za sve ljubitelje klasične muzike. Na repertoaru su bili biseri klasične muzike, između ostalih, Čajkovski, Paganini, Rosini, Saraste, Vijenjavski, Maskanji… Publika je bila zadovoljna i nadam se da ćemo uskoro napraviti još jednu ovakvu zajedničku priču, odnosno spektakl. Zahvaljujem se gradonačelniku Stevanu Bakiću na divnom prijemu i ogromnoj podršci koju pruža Subotičkom simfonijskom orkestru, jer kad imate simfonijski orkestar vi i jeste veliki grad“, rekao je Miloš Nikolić.