Spasovdanske svečanosti od 26. maja do 02. juna

U Subotici će se od 26. maja do 02. juna održati Spasovdanske svečanosti. Program počinje u četvrtak u 19 časova svečanim otvaranjem, u okviru kojeg će u sali Crkvene opštine biti održana duhovna tribina, na kojoj će besediti protojerej stavrofor Jovan Milanović, rektor karlovačke Bogoslovije na temu “Spasovdan – događaj spasenja”, uz nastup hora “Sveti Roman Melod”.

U subotu, 28. maja u Hramu Sv. Vaznesenja Gospodnjeg biće upriličeno veče duhovne – horske muzike, gde će nastupiti dečiji Horovi “Emanuel” i “Iskončići” iz Subotice, “Venac” iz Aleksa Šantića, a učešće će uzeti i učenici Osnovne i srednje škole “dr Svetomir Bojanin”.

01. juna u 17 časova održaće se Praznično bdenje u Hramu Sv. Vaznesenja Gospodnjeg, a 02. juna u 09 časova Sveta liturgija, nakon koje će uslediti litija kroz grad. Istog dana u 17 časova održaće se Večernje bogosluženje uz rezanje slavskog kolača i blagoslov žita, a sat vremena kasnije u porti hrama biće održan koncert etno muzike, gde će nastupiti učenici Odseka za tradicionalno pevanje Muzičke škole, Jana Stevanović i grupa “Iskon”.

Organizator Spasovdanskih svečanosti je Uprava Srpske pravoslavne Parohije subotičke, a ulaz je besplatan.