Program obeležavanja Badnjeg dana u Subotici

Srpski kulturni centar “Sveti Sava” i Srpska Pravoslavna Crkvena opština subotička, tradicionalno organizuju program obeležavanja Badnjeg dana.

Okupljanje ispred crkve Svetog Vaznesenja Gospodnjeg je u 08 časova, nakon čega sledi organizovan odlazak vozilima na Makovu sedmicu radi preuzimanja Badnjaka. Kolona vozila kretaće se Zmaj Jovinom, ulicom Bose Milićević i Majšanskim putem do šume, a za 09:30 planiran je povratak.

Poslepodnevni deo programa počeće u 16:45 okupljanjem u crkvi Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, a u 17 časova litija će se prema spomeniku caru Jovanu Nenadu kretati sledećim ulicama: ugao Partizanske i Zmaj Jovine ulice, Zmaj Jovina, Đure Đakovića i Korzo do centra grada, gde će se izvršiti posvećenje i paljenje Badnjaka uz prigodan program, u kojem će učestvovati glumac Milan Stanković, članovi dečjeg hora “Emanuil” sa dirigentkinjom Rafailom Stokin, hor SKC “Sveti Sava”, Nemanja Mandarić i učenici Muzičke škole sa odseka za tradicionalno pevanje predvođeni Tamarom Štricki Seg.

U 21 čas u SKC “Sveti Sava” održaće se tradicionalno Guslarsko veče u kojem će učestvovati Željko Čurović, Saša Laketić i Slavko Jeknić.