Pozorišne predstave za pomoć porodici Dimović

Subotičko udruženje “Mladi i igra” sprovodi projekat “Zeleno lice Subotice”, u okviru kojeg će sutra, 15. decembra sa početkom u 18 časova u Dečijem pozorištu biti odigrane dve predstave, “Nosogor Pilu” i “Ježeva kućica”.

Reč je o predstavama koje su osmislili učenici Osnovnih škola “Sveti Sava” i “Matko Vuković”, na kojima će svi koji dođu moći da ostave dobrovoljni prilog za pomoć višečlanoj porodici Dimović kojoj je nedavno izgorela kuća. “Pozivamo sve sugrađane da sutra dođu i da svojim dobrovoljnim prilogom pomognemo ovoj porodici koja je mnogobrojna. Subotičani su bezbroj puta pokazali koliko imaju divna i humana srca i nekada mi se čini neverovatnim da se veliki broj sugrađana odaziva na brojne pozive kada je nekome pomoć potrebna”, rekla je Milanka Stankić, predsednica udruženja.

Udruženje ”Mladi i igra” ove godine obeležava 25 godina postojanja, a u svojem dosadašnjem radu bavili su se kulturom življenja, jer neguju stav da kultura oplemenjuje život, a sprovodili su i aktivnosti na zaštiti kulturne baštine i životne sredine, a kroz svoj rad prošli su mnogi koje danas smatraju velikim, važnim i vrednim ljudima i građanima ovog grada.

U okviru konkursa koji je Grad Subotica, udruženje ostvarilo mogućnost da realizuje svoje projekte u sektoru kulture, privrede, poloprivrede i zaštite životne sredine. Jedna od aktivnosti bila je i izrada grafičkog rešenja trećeg ilustrovanog izdanja “Nosogor pilu”, koje je proglašeno 2021. godine za knjigu godine, a koja je imala svoju treću dimenziju u obliku lutke. Nju je pripremila Snežana Radaković, dok je nosoroga ilustrovao učenik Vuk Milosavljević. “Knjiga govori o disleksiji, o jednom problemu koji je sve češći u našim školama iz različitih razloga, što psiholoških, što socioloških, fizioloških, imamo sve veći broj dece koja nemaju mogućnost da na pravi način i progovore i propišu i to zaista postaje veliki problem”, naglasila je Milanka Stankić.