Počeo je kviz “Čitam i skitam”

Gradska biblioteka organizuje 15. po redu kviz za podsticanje čitanja “Čitam i skitam”, namenjen učenicima od 1. do 8. razreda osnovne škole.

Novina u odnosu na prethodne godine je ta što su upitnici za prijavu umesto u elektronskoj formi, od ove godine u papirnom obliku i podeljeni su u dve kategorije, od 01. do 4. i od 5. do 8. razreda. Učenici kao i do sada imaju zadatak da pročitaju određenu literaturu, a ove godine su to jedna od pet bajki ili odlomaka, koje mogu pronaći na Dečjem odeljenju ili u ograncima biblioteke.

“Sve što je potrebno je da deca pročitaju određene odlomke ili bajke i zatim da popune upitnik koji je vezan za knjige koje su pročitali. Na njegovoj zadnjoj strani se nalazi jedna forma za popunjavanje ličnih podataka, kada to popune moraju da nam vrate isti i kao i do sada svi tačno popunjeni upitnici učestvovaće u izvlačenja nagrada koje će se održati 04. aprila, povodom Međunarodnog dana dečje knjige”, naglasila je viša bibliotekarka Marijana Tenodi.

Tokom trajanja kviza u februaru i martu, u Gradskoj biblioteci mališani imaju mogućnost obnavljanja postojeće članarine i mogućnost novog učlanjenja po povlašćenoj ceni od svega 300 dinara, dok godišnja članarina iznosi hiljadu dinara. Iz ove ustanove napominju da u kvizu “Čitam i skitam” mogu da učestvuju isključivo učenici koji su članovi biblioteke. Kviz traje do 31. marta, kada je i poslednji dan za predaju upitnika, a organizatori su za sve učesnike pripremili vredne nagrade.

“I ove godine ćemo pozvati velike prijatelje knjige i čitanja kojih sada imamo dosta, s obzirom da ovaj kviz ima bogatu tradiciju ne samo u broju godina, nego i u kvalitetu sadržaja i verujem da će se oni kao i svake godine odazvati i da će nagrade biti vrlo interesantne i primamljive za decu. Planiramo da poklonimo knjige, školski pribor, nešto od slatkiša, sokova, kompjuterske i sportske opreme, ulaznice za pozorište, bioskop, bazen, a glavna nagrada kao i svake godine je bicikl”, rekla je bibliotekarka Bernadica Ivanković.

Foto: Tv Subotica