Novogodišnji Gala koncert Subotičkog simfonijskog orkestra održaće se 29. decembra

Novogodišnji Gala koncert Subotičkog simfonijskog orkestra, održaće se 29. decembra u Velikoj većnici Gradske kuće sa početkom u 20 časova. Na koncertu će kao solisti nastupiti prvakinja Srpskog narodnog pozorišta, mecosopran Višnja Radosav i  jedan od najpoznatijih tenora na svetu Bela Mavrak, dok će orkestrom dirigovati Mikica Jevtić.

“Napravili smo jedan izuzetan program, biće kao da smo u Beču, svakako su tu i neizbežni valceri i polke, ali biće i drugih lepih numera koje će subotička publika možda prvi put čuti. Biće kompozicija od Štrausa, Bizea, imaćemo jednu kompoziciju iz opere “Zemlja smeška”…”, rekao je direktor Simfonijskog orkestra Miloš Nikolić.

Simfonijski orkestar je prema Nikolićevim rečima ove godine imao svoje kalendarske nastupe, do sada ih je bilo četiri, a ovaj novogodišnji biće peti po redu. “Mislim da ja kao prvi među jedinkama zaista se trudim da program uvek bude poseban i zanimjiv pre svega našoj publici, ali i da dovedemo atraktivne soliste koje ovaj simfonijski orkestar, a pre svega Grad Subotica zaslužuju. Sve važnije manifestacije u ovom gradu svira Simfonijski orkestar i mogu da kažem da smo sigurno među najkvalitetnijima, s obzirom da u njemu zaista sviraju jedni od najboljih klasičara u našoj državi i to je na ponos svih nas”.

Karte za koncert će se moći kupiti od sutra, 27. decembra u Turističkom informativnom centru po ceni od hiljadu dinara, a sva prikupljena sredstva biće usmerena u humanitarne svrhe.