Koncert “Od Beča do Subotice” u nedelju u Sinagogi

Subotička filharmonija održaće u Sinagogi u nedelju, 19. juna sa početkom u 20 časova koncert “Od Beča do Subotice”. Na programu će se naći dela Betovena, kompozicije bečkih kompozitora, kao i poznatih subotičkih muzičkih majstora Lanji Ernea i Ferenca Gala. Dirigent na koncertu biće stalni član postave ovog orkestra Čaba Paško.

“Početkom 20. veka, Lanji Erne ne samo da je osnovao Subotičku filharmoniju, već je bio i direktor Muzičke škole. On je pisao prelepe kompozicije, kako za orkestar tako i za instrumente, sa kojima mi nismo bili toliko upoznati. Nedavno smo počeli da nailazimo na neke note koje nismo znali da su njihova muzička dela. Subotička filharmonija se trudi da ne samo naša, nego i šira publika upozna ovako velike muzičare i ljude iz našeg grada. Pozivamo sve sugrađane da dođu na ovaj prelepi koncert”, istakao je Pal Žiga, direktor Subotičke filharmonije.

Pored navedenih, publika će moći da čuje i izvedbu Štrausovih valcera, kao i opereta Imrea Kalmara. Karte se po ceni od 600 dinara mogu kupiti u Sinagogi, a iste je moguće nabaviti i na sam dan koncerta.