Koncert “Muzika bez granica”

Subotička filharmonija po drugi put organizuje solistički koncert za solo violinu i klavir, ovoga puta pod nazivom “Muzika bez granica”, na kojem će nastupiti poznati violinista Ivan Otašević iz Banja Luke.

“Ivan Otašević je inače profesor na banjalučkoj Akademiji lepih umetnosti, a na koncertu će publika moći da čuje delo Cezara Franka, A-dur sonata koja se smatra jednom od najpoznatijih dela za violinu, kompozicije Hubaija, Astora Pijacole, a naš gost je pripremio još neka iznenađenja. Publika će imati priliku da čuje i muzička dela koja do sada nisu izvođena u Subotici. Mi kroz ove koncerte pokušavamo da spojimo Suboticu i Evropu i radićemo i dalje na tome da što više kvalitetnih umetnika iz Evrope dođe u naš grad i predstavi se našoj publici”, kaže Žiga Pal, direktor Subotičke filharmonije.

Koncert će se održati u utorak, 13. decembra sa početkom u 19 časova u Velikoj većnici Gradske kuće, a ulaznice koje koštaju 400 dinara mogu se kupiti na sam dan koncerta ili u palačinkarnici “Harmonija” pored Muzičke škole.