KulturaObrazovanje

Gimnazijalci uživali u Vizuelnom vremeplovu

Još jedan kulturni događaj, koji je bio planiran za Noć muzeja, a odložen zbog nemilih događaja, održan je pred manje publike ali ne i sa manje emocija u subotičkoj Gimnaziji, gde su istaknuti vizuelni umetnici, koji su pohađali ovu školu, izložili svoje radove.

Vizuelni vremeplov, naziv koji potpuno odgovara ovom kulturnom događaju koji je pokrenuo mnoga sećanja, emocije, priče bivših i sadašnjih učenika ove škole. Ovo je izložba radova bivših učenika Gimnazije poznatih akademskih slikara koji su iza sebe ostavili jedan neizbrisiv trag, rekao je ovom prilikom direktor Gimnazije i istakao da je izložba posvećena mentalnom zadrvlju đaka i svim žrtvama.

Osećaj da dođem, posle 60 godina, u učionicu gde sam sedeo, učio, u školu za koju me vezuju lepe uspomene je zadovoljstvo, rekao je ovom prilikom Đura Maravić i čestitao Gimnaziji što je uspela da realizuje ovu izložbu.

Vizuelni umetnici različitih senzibiliteta, koji koriste različite tehnike i formate vezuje samo jedno a to je ista škola koju su pohađali. Neki su u njoj maturirali pre 70 godina dok su neki akademiju završili pre nekoliko godina. Ipak i bivši i sadašnji učenici nisu mogli da sakriju emocije i zadovoljstvo što su ponovo na mestu, gde su napravili prve korake ka svom budućem životnom pozivu.