„Dani Srpske u Srbiji” i u Subotici

Subotica je jedan od 11 gradova u Srbiji u kojima će Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji organizovati manifestaciju „Dani Srpske u Srbiji“.

Manifestacija će se u Subotici održati u subotu, 23. septembra. Tom prilikom će u SKC „Sveti Sava” od 18 časova biti predstavljena edicija „Održivi razvoj i upravljanje prirodnim resursima Republike Srpske” Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske. Na promociji će govoriti akademik Drago Branković, generalni sekretar ANURS-a, akademik Novo Pržulj, urednik edicije i prof. dr Zoran Govedar, dopisni član ANURS-a. Od 20 časova, u Velikoj većnici Gradske kuće nastupiće Etno grupa „Trag”. Ulaz je besplatan

Ova višednevna manifestacija kroz različite programske aktivnosti podstiče razmenu kulturnih ostvarenja i kulturne baštine, predstavlja prirodne lepote, turistička mesta i rute, ugostiteljstvo, kulinarstvo i vino, i prezentuje investicione mogućnosti. Posebnu saradnju ostvaruju sa zavičajnim društvima i udruženjima u Srbiji.

Kroz različite programe – predavanja, muziku, uz nastup Etno grupe „Trag”, na najbolji način doprinosi se očuvanju nacionalnog identiteta Srba i očuvanju našeg jezika i pisma, kulture, vere i tradicije.