Nastavak ciklusa razgovora „Behind the scenes“

Savremena galerija Subotica u sredu, 07. juna, u 19 časova, nastavlja sa ciklusom razgovora „Behind the Scenes: umetnost iza kulisa.
Cilj ovog ciklusa je da predstavi aktere kulturne scene našeg grada čiji rad je od vitalnog značaja za njegov umetnički život ali njihova delatnost često ostaje u pozadini dešavanja. Sagovornik će Jasmini Vidaković, višoj kustoskinji SGSU biti Dejan Vujinović, umetnički direktor world music festivala Etnofest koji ove godine slavi jubilej, 20 godina rada.
Dejan Vujinović je po struci magistar ekonomskih nauka, u užoj stručnoj oblasti marketing menadžmenta, a sa posebnim akcentom na integrisane marketing komunikacije za kulturne događaje. Osnivač je, organizator i umetnički rukovodilac world music festivala Etnofest festivala savremene eksperimentalne i improvizovane muzike Jazziré (od 2009. godine), kao i umetnički direktor Kanjiškog džez festivala u periodu od 2013 – 2018. godine. Bio je urednik muzičkog i likovnog programa kafe galerija Yu Fest i Baš kuća, u kojima je organizovao na desetine koncerata i izložbi. PR je i saradnik festivala Desiré po pitanju eksternih komunikacija od osnivanja festivala. U oblasti menadžmenta u kulturi, u pojedinim godinama obavljao je i funkcije menadžera projekta „Subotica – grad festivala“ (FOKUS fondacija), kao i funkciju PR menadžera projekta Noć muzeja u Subotici. Aktivan je u implementaciji transnacionalnih kulturnih
projekata pod okriljem programa Kreativna Evropa. Dobitnik je nagrade dr. Ferenc Bodrogvari, za doprinos razvoju kulture grada Subotice. Od 2010. godine, zaposlen je u kancelariji Interreg IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska – Srbija, gde obavlja funkciju programskog i komunikacijskog menadžera.