22. Festival ljubavi i vina u utorak u Velikoj većnici

Festival ljubavi i vina, 22. po redu, održaće se u utorak, 14. februara u Velikoj većnici sa početkom u 19:30 u organizaciji AKUD “Su Lola”. Veče posvećeno Sv. Valentinu i Sv. Trifunu obeležiće nastup brojnih učesnika iz zemlje i inostranstva, a organizatori pozivaju sve sugrađane da prisustvuju jedinstvenom događaju u čast ljubavi i vina.

“Kao i ranijih godina, naša želja je uvek bila da damo prednost mladima, da pokažu svoj talenat i dar za muziku, tekst, aranžman, izvođenje kompozicija, pevanje ili sviranje, a uz podršku onih iskusnih koji su napravili nešto značajno u svojoj karijeri. Mislim da smo i ovaj put obezbedili kvalitetne kantautore, umetnike i izvođače koji će zainteresovati publiku i koji će svojim pesmama nametnuti svoj pravac u muzici i svoju želju za afirmacijom. Tragamo za novim uspešnim ljudima u sferi muzike i umetnosti, kao što su Mirna Radulović, Ruža Magdolna i ostalih koji su napravili zavidne karijere”, istakao je Aleksandar Toković, muzički urednik festivala.

Na festivalu će između ostalih nastupiti Ana Petričević, sopran iz Narodnog pozorišta Beograda uz pratnju Mihajla Otaševića tenora, koji će izvesti numere “Vinska pesma” iz opere “Travijata” Đuzepea Verdija i “O sole mio”, zatim studio estradnog plesa “Mon mirage”, Antonija Dulić Piuković, Robert Đivanović, Janoš Bagi, Ivan Leščešen, Vivien Kurtović, Srđan Đuričić, Zoran Cilinšek iz Ljubljane, Aleksandar Toković, Irena Kovačev, Jasna Vojnić, Stiški kvartet, Tamara Babić, Željko Tomašević iz Sremske Mitrovice, sastav “Fusnote” iz Odžaka i Vinski viteški red “Sv. Trifun” iz Bajmoka.

“Ovogodišnji festival se vrlo ozbiljno priprema, a drugi aspekt osim programskog dela je i onaj produkcijski koji je vrlo zahtevan u tom tehničkom smislu, ali vrlo lagodan u ambijentu u kojem se odvija sam muzički događaj, s toga nije potrebna posebna priprema scenografije, već je dovoljno samo umetnike i talentovane izvođače na temu ljubavi i vina izvesti na vreme na samu scenu i događaj je već sam po sebi obezbeđen”, dodao je Stevo Bardak, reditelj festivala.

Ulaznice se po ceni od 400 i 500 dinara mogu kupiti u Vestibilu Gradske kuće, a moguće ih je i rezervisati putem telefona: 065/610-45-01.