SSP u Subotici osnovao lokalnu žensku mrežu

Predsednica Ženske mreže Stranke slobode i pravde, Ferida Ćustović, posetila je Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Subotici povodom osnivanja lokalne ženske mreže GrO SSP Subotica na čijem čelu je izabrana dipl. inženjer agronomije Ana Prćić.

Ćustović je istakla značaj formiranja lokalnih ženskih mreža širom Srbije jer su upravo žene prepoznale Stranku slobode i pravde kao mesto gde mogu ostvariti svoja prava koja su u poslednjoj deceniji značajno ugrožena odnosom vlasti prema određenim segmentima društva u kojima žene često trpe mentalnu i neretko fizičku torturu od strane svojih bračnih drugova ili partnera, ali i kao mesto gde se njihov glas može uvek čuti.

SSP svojim primerom gde 40% članstva čine  žene, gde se na čelima gradskih odbora nalaze upravo one, a i činjenicom da je nositeljka izborne liste „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ na parlamentarnim izborima koji će se održati 3. aprila ove godine jedna svima poznata i danas najhrabrija žena u Srbiji g-đa Marinika Tepić – buduća predsednica vlade Republike Srbije, upravo daje najbolji primer, rekla je Ćustović.

Predsednica lokalne ženske mreže SSP u Subotici Ana Prćić iznela je pred novinarima najčešće probleme sa kojima se suočavaju žene u Subotici  kada je posebno istakla problem žena starijih od 50 godina prilikom zapošljavanja gde im je ispred ženske mreže ponudila pomoć u sastavljanju profesionalnih biografija (CV-ja) kao i obuku kako da dođu do neophodnih informacija koristeći računare odnosno internet alatke koje su danas dostupne svima ali nažalost informatička pismenost među starijim stanovništvom u Srbiji nije nešto posebno visoka. Ona je takođe istakla da će Ženska mreža SSP Subotica pomoći ženama žrtvama nasilja u porodici te da će vrata gradskog odbora SSP u Subotici biti uvek otvorena za sve žene koje nemaju kome da se obrate, a suočavaju se sa nasiljem u porodici.