Bajić: SBB podržava kandidaturu Aleksandra Vučića

Savez bačkih Bunjevaca će na predstojećim predsedničkim izborima podržati kandidaturu Aleksandra Vučića, izjavio je danas predsednik te stranke Mirko Bajić, jer kako ističe, njegov izbor garantuje napredak Republike Srbije, mir, stabilnost i teritorijalni integritet. Bajić je pozvao ne samo članove i simpatizere Saveza bačkih Bunjevaca nego i sve građane da glasaju za Aleksandra Vučića.

Kada je reč o parlamentarnim izborima, Savez bačkih bunjevaca neće izaći ni samostalno a ni u nekoj koaliciji, jer kako Bajić smatra, trenutno nemaju kapacitet. “Mi imamo potrebu da budemo prisutni u republičkoj skupštini, da budemo parlamentarna stranka na svim nivoima, ali koristimo za sada onaj kapacitet koji imamo da na lokalnim izborima u Subotici uvek učestvujemo samostalno i da smo parlamentarna stranka, zato ne želimo remetiti taj okvir i pristup, a na izborima za republičku skupštinu podržaćemo listu Srpske napredne stranke.”

Savez Bačkih Bunjevaca dobio je ponudu za učešće na izborima u koalicijama koje čine manjinske stranke, ali je procenjeno da u ovom momentu na ovim izborima ne učestvuju na taj način, jer smatraju da je važnija podrška listi Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića”.

“Kada je o Subotici reč, postoje manjinske liste koje su za naše građane zanimljive, jedna je manjinska lista Saveza vojvođanskih mađara, a druga je “Zajedno za Vojvodinu”. Mi pozdravljamo pristup SVM-a da samostalno izlaze na republičke izbore, a posebno pozdravljamo i želimo javno da kažemo svoj stav i zahvalimo Savezu vojvođanskih mađara na podršci u izboru Aleksandra Vučića za predsednika Srbije. Međutim, kada je reč o drugoj koaliciji, to u osnovi i nije manjinska lista, već pokušaj izigravanja prilike da se na manjinskoj listi ne mora dobiti cenzus, a reč je o istoj onoj listi koja je na ranijim izborima izašla sa  Ligom socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanskom partijom. Ništa mi nemamo protiv da onaj ko je za Vojvodinu kao republiku glasa za tu listu, ali mi smo protiv toga i pozivamo da se za takvu listu ne glasa”, zaključio je Bajić.