HronikaAktuelno

Sprečen pokušaj krijumčarenja opreme za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima

Carinici su u saradnji sa policijom, 18. oktobra na graničnom prelazu Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja i zaplenili kompletnu opremu za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima.

U ranim jutarnjim satima za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen je autobus domaćih registarskih oznaka, kojim je pored dvojice vozača iz Nemačke ka Srbiji putovalo 48 putnika. Pošto su putnici izneli lični prtljag iz autobusa, usledila je kontrola vozila i tada je u prtljažnom delu pronađeno više paketa, u kojima se nalazila kompletna oprema za uzgoj biljaka u veštačkim uslovima.

Vrednost 112 novih neprijavljenih artikala (ventilatora, panela, karbonskih filtera, aluminijumskih creva, dozatora, kontejnera za sadnju, sredstava za kloniranje i đubrenje biljaka i dr.) procenjena je na oko 5.000 evra.

Jedan od vozača rekao je da nije znao šta se nalazi u paketima koje je kao pošiljke primio na prevoz u Nemačkoj, ali bez obzira na to, protiv njega je pred nadležnim sudom pokrenut prekršajni postupak, jer su vozači autobusa odgovorni za svu robu koju kao pošiljke prevoze.