Iz saobraćaja isključeno 52 vozača

Petorica muškaraca isključena iz saobraćaja zbog učinjenih težih saobraćajnih prekršaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u toku protekla 24 sata, isključili iz saobraćaja petoricu muškaraca zbog učinjenih težih saobraćajnih prekršaja.

Saobraćajna policija zaustavila je u Subotici dvadesetjednogodišnjeg vozača koji je upravljao ,,pežoom“ pod dejstvom marihuane dok je na periferiji grada zatečen pedesetosmogodišnjeg muškarca koji je upravljao biciklom sa 1,43 promila alkohola u organizmu.

Takođe, u okolini Subotice, saobraćajna policija isključila je iz saobraćaja tridesetjednogodišnjeg muškarca koji je, upravljajući ,,golfom“ bez vozačke dozvole, izazvao saobraćajnu nezgodu sa materijalnom štetom, nakon čega je odbio da se podvrgne alkotestu. Daljom kontrolom utvrđeno je da ga je u poslednje dve godine, Prekršajni sud dva puta pravnosnažno osudio zbog težih prekršaja i njemu je u skladu sa novom merom iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, privremeno oduzeto automobil.

U Bačkoj Topoli, zatečen je dvadesettrogodišnjak za koga je utvrđeno da vozi ,,mercedes“  pod dejstvom marihuane dok je na auto-putu zatečen strani državljanin koji je upravljajući motociklom pod dejstvom kokaina i amfetamina, izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je lakše povređen.

Svim vozačima je određeno zadržavanje i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *