HronikaAktuelno

GP Horgoš: Oprema za video nadzor u rezervnom točku

Carinici su 18. novembra na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja opreme za video nadzor, koja je većim delom bila sakrivena u prostoru za rezervni točak automobila stranih registarskih oznaka.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao ”BMW”, kojim su iz Velike Britanije ka Kipru putovala dvojica stranih državljana. Osim što su se nalazili u traci obeleženoj zelenim semaforom, koja je rezervisana za one koji nemaju ništa za prijavljivanje, obojica putnika su to i potvrdila, rekavši da sa sobom nose samo lični prtljag.

Međutim, tokom detaljnog pregleda, najpre je u prtljažniku automobila, među koferima i torbama  pronađena kartonska kutija sa uređajima za Wi-Fi pristupne tačke kod video nadzora. Potom je i u prostoru za rezervni točak pronađen ostatak nove opreme za video nadzor, čija je vrednost prema pronađenim fakturama procenjena na oko 6.000 evra. Krijumčarenu robu su zajedno sa putnicima i vozilom preuzeli u dalju nadležnost MUP i tužilaštvo.