Vojvodina je centar IT industrije

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević posetio je danas Poslovni inkubator u Subotici čiji rad upravo pomaže Pokrajinska Vlada sa ciljem da se, kako je rekao, napravi jedinstvo u biznis inkubatora, subotičkog Ekonomskog fakulteta i Slobodne zone. Ideja je da na Ekonomskom fakultetu razvijemo posebne programe  usmerene na  IT sektor,  za lica koja su fakultetski obrazovana a koja svoje zaposlenje mogu naći i u biznis inkubatoru.  Želimo da što veći iznos novca izdvojimo za osnivanje preduzeća odnosno za samozapošljavanje i razvijanje preduzetničkog duha jer nas duh čini prepoznatljivim na tržištu – rekao je Ivanišević dodajući da jeVojvodina danas centar pre svega IT industrije i digitalne privrede, u celom regionu a ne samo u Srbiji a biznis inkubatori upravo jesu čuveni start up-ovi, koje smo do juče gledali na televiziji u inostranstvu.

Vlasnik firme „Su trade“ Milorad Nišević bavi se proizvodnjom nameštaja a u Poslovnom inkubatoru stanar je već godinu i po dana i zapošljava šest radnika. Firma se bavi proizvodnjom robe za namenske kupce a  podrška u vidu subvencionisanog zakupa nam je izuzetno značajna.

Poslovni inkubator osnovan je 2006. godine a trenutno je u njemu 11 stanara što je ujedno i kapacitet istog. Ideja je da se uz pomoć subvencija i dotacija kroz zakup pomognu novoosnovane firme kako bi mogle da svoj posao da usavršavaju i napreduju.