DruštvoAktuelno

Zimska služba u I stepenu mobilnosti, na auto-putu se koristi samo desna saobraćajna traka

I Subotica se jutros pored još nekoliko gradova u Srbiji zabelela. Sneg koji je počeo da pada oko 8 časova za sada nije napravio većih problema u gradu, međutim prema informacijama koje saznajemo iz Zimske službe, situacija na auto-putu je nešto drugačija, a zbog obilnih padavina koristi se samo desna saobraćajna traka.

Prema rečima rukovodioca Zimske službe Damira Grbića, jutros do 08 časova ova služba se nalazila u II stepenu pripravnosti, a od 08 časova prešlo se u nulti stepen pripravnosti, međutim prema naređenju nadležnih službi u 14 časova krenuće se u akciju čišćenja snega i posipanja soli, u koju će biti uključeni sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo.

“Trenutno su na terenu vozila koja su u I stepenu mobilnosti, obilazi se teren u koordinaciji sa nadzornim organima i čiste se putni pravci koji su u kritičnom stanju. Zimska služba je inače u pripravnosti, a tako će biti i narednih dana, s obzirom na to da su padavine najavljene i za dane vikenda”, kaže za sajt Subotica danas rukovodilac Zimske službe.

Jutros je u akciji učestvovalo osam kiper kamiona, sedam specijalizovanih mašina sa 45 radnika, a trenutno su na terenu dva kamiona, traktor i kombinovana mašina “Unimog”. Od 14 časova počeće akcija čišćenja saobraćajnica, puteva i trotoara uz angažovanje kompletne mehanizacije i ljudstva.